Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Ανακοίνωση ΕΕΤΕΠ: “η έπαλξη της ενημέρωσης του λαού θα μείνει απόρθητη χωρίς το φόβο απειλών, επιθέσεων και εκβιαστικής σιωπής”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΤΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Η εγκληματική ενέργεια ενάντια στον ΣΚΑΪ δεν ήταν μόνο μια έμπρακτη αμφισβήτηση  του αγαθού της ενημέρωσης και της πληροφόρησης του πολίτη.

Ήταν κυρίως μια άμεση και ευθεία προσβολή της ίδια της δημοκρατίας στον πυρήνα της οποίας ανήκουν η ελευθερία της έκφρασης, η ανεμπόδιστη ανταλλαγή των απόψεων, η πολυφωνία και ο πλουραλισμός όπου κάθε γνώμη και κάθε άποψη πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Αυτά τα κεκτημένα και αυτονόητα της δημοκρατίας επεδίωκε πρωτίστως να πλήξει η επίθεση στον ΣΚΑΪ, επιβάλλοντας δια της βίας το νόμο της σιωπής ή ακόμη χειρότερα την προληπτική και  δια του φόβου αυτολογοκρισία των ΜΜΕ.

Δεν πρέπει να το καταφέρουν και δεν θα το καταφέρουν.

Η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας ως εκπρόσωπος ενός μεγάλου κομματιού των τηλεοπτικών ΜΜΕ της χώρας εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ενημερωτικών τηλεοπτικών σταθμών της Περιφέρειας στον ΣΚΑΪ και δηλώνει ότι η έπαλξη της ενημέρωσης του λαού άρα και της δημοκρατίας που υπηρετεί ο Τύπος, θα μείνει απόρθητη χωρίς το φόβο απειλών, επιθέσεων και εκβιαστικής σιωπής.

Θα φροντίσουμε όλοι μας γι αυτό…

Για την ΕΕΤΕΠ

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Δημητρίου