Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αντιδράσεις για την απόφαση Τατούλη που “…οδηγεί σε λουκέτο εκατοντάδες εταιρίες”

Μια εξέλιξη που δημιουργεί ερωτήματα για τον χρόνο και την επιλογή που γίνεται, έρχεται να προκαλέσει από την πλευρά της περιφερειακής αρχής. Με υπογραφή Τατούλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να «κυνηγήσει» δικαστικά εκατοντάδες εταιρείες που στα χρόνια της κρίσης δεν κατέθεσαν ισολογισμούς και να μετατρέψει μια «τυπική παράβαση» – όπως αναφέρεται από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Πολιτευτή της ΝΔ Περικλή Μαντά – σε «λουκέτο για τις επιχειρήσεις».

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης που περνά μέσα από τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής τα Επιμελητήρια σε επίπεδο Πελοποννήσου κινητοποιούνται από εκατοντάδες εταιρείες μπαίνουν στο στόχαστρο της απόφασης αυτής που φέρει την υπογραφή Τατούλη. Οι εκπρόσωποι του θεσμού σημειώνουν πως λύνονται τα ζητήματα σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο για την επιχειρηματικότητα με «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και καλούν να υπάρξει ένα πλαίσιο συνεννόησης για να μην μπει λουκέτο και υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες με εργαζόμενους στο δρόμο.

Παρέμβαση έκανε στο δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δικηγόρος Γιώργος Μπουλούκος. Ο κ. Μπουλούκος κλήθηκε να σχολιάσει την όλη εξέλιξη, ενώ σημείωσε ότι θα έρθει σε επαφή και θα έχει συνεργασία με ανθρώπους της αγοράς, εκπροσώπους Επιμελητηρίων κ.λπ. προκειμένου να εξετάσει τη στάση που ο ίδιος θεσμικά θα ακολουθήσει.