Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Αντώνης Σαμαράς στην «Καθημερινή»: Όχι στο δόγμα του κατευνασμού

Δεν μάσησε τα λόγια του ποτέ και δεν παρέκκλινε ποτέ από τις πάγιες και απόλυτα ξεκάθαρες θέσεις του, τις εθνικές θέσεις. Έτσι και τώρα… Μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει ξεκάθαρα και σαφή μηνύματα αναφορικά με την προκλητικότητα και τις επιδιώξεις της Τουρκίας, θέτοντας τις κόκκινες γραμμές.
Ο πρώην Πρωθυπουργός σε μια συνέντευξη με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής” στέλνει ηχηρά μηνύματα  επισημαίνοντας πως “…μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής”. Ο κ. Σαμαράς όπως και στο παρελθόν με δεδομένες τις θέσεις του ότι …διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανείς, καταθέτει τις προβλέψεις και τις παραινέσεις του για το μέλλον και την κατάληξη των διερευνητικών, σημειώνοντας πως… η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνουν κάθε συζήτηση για κυρώσεις στην Άγκυρα, ενώ θέτει και το πλαίσιο απόρριψης της προοπτικής της Χάγης στη βάση του διαλόγου. Ο Μεσσήνιος πολιτικός εμφανίζεται κατηγορηματικός με την σύνταξη συνυποσχετικού για παραπομπή στην Χάγη λέγοντας πως “…θα παραιτηθούμε μόνοι μας από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το διεθνές δίκαιο.
Πέρα από αυτά τα ζητήματα χαρακτηριστικές και εμφατικές και οι αναφορές του στο Μακεδονικό με τον ίδιο να αναφέρει πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, απλώς το μετασχημάτισε και το έκανε πιο επικίνδυνο. Παράλληλα, ο πρώην Πρωθυπουργός ασκεί κριτική στη Γερμανία προσθέτοντας πως «μόνο φιλικά δεν έχει φερθεί μέχρι τώρα στιγμής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Και ούτε πολύ ευρωπαϊκά θα έλεγα».  
Ενδιαφέρον έχουν και οι τοποθετήσεις του για όλα τα ζητήματα με επικρίσεις και βολές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και με αναφορές όπως «… ήταν τραγικός σαν κυβέρνηση και έχει καταντήσει κωμικός σαν αντιπολίτευση… Ούτε καν οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα επανέλθουν».