Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

ΑΝ.ΜΕΣ., εμπαιγμοί και… σεξιστικά σχόλια στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς θα λέγαμε ότι κινήθηκε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Αφού κάποιοι κατάφεραν να αφήσουν άφωνους  όσους τυγχάνει να γνωρίζουν έστω και τα βασικά για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αρχικά λίγο μετά την συμπλήρωση της 4ης ώρας και ενώ τα πράγματα κυλούσαν ομαλά, παρακολουθήσαμε ένα διάλογο μεταξύ της τέως περιφερειακής αρχής όπου η κυρία Νικολάκου μονολογούσε “Πολλά λεφτά αφήσαμε για μελέτες” και ο κύριος Τατούλης απάντησε “Πάρα πολλά λεφτά αφήσαμε “.  Εκεί κάπου μπερδευτήκαμε, νομίζαμε ότι μιλάνε για δικά τους χρήματα, για τα ψώνια τους, όχι για τα λεφτά του Ελληνικού λαού.

Εν συνεχεία ο κ. Τατούλης προχώρησε σε μια κίνηση εμπαιγμού προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστασόπουλο θέτοντας ερώτημα για την συνεργασία με την Αναπτυξιακή Α.Ε και όχι με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας που έχει υπηρετήσει ως αιρετός, ξεχνώντας ότι ο ίδιος την αποδόμησε.

Εμείς ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την εποχή που  ο κύριος Αναστασόπουλος ήταν Αντινομάρχης Μεσσηνίας ,έως και τον Νοέμβρη του 2010 που ανέλαβε ο κύριος Τατούλης μόνο στα γραφεία της ΑΝ.ΜΕΣ.απασχολούνταν:9 άτομα και κάθε εξάμηνο 3_4 άτομα για πρακτική άσκηση(τα οποία αμοίβονταν με τον βασικό μισθό).Κατά την διάρκεια της θητείας του κύριου Τατούλη το προσωπικό της ΑΝ.ΜΕΣ μειώθηκε δραματικά, υπήρχε περίοδος που ανερχόταν σε μόλις 5 άτομα και από 1 έως και κανένα άτομο για πρακτική άσκηση καθώς δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος.

Μόνο αυτό ως παράδειγμα αποδεικνύει το πόσο ψηλά είχε κρατήσει επί θητείας του ο κύριος Αναστασόπουλος την ΑΝ.ΜΕΣ. και πόσο καταποντίστηκε αυτά τα χρόνια από τον κύριο Τατούλη.  Και ενώ διαμαρτυρόντουσαν για τα πολλά λεφτά που άφησαν σαν απερχόμενη περιφερειακή αρχή για μελέτες, κατά την εισήγηση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κ. Τσουκαλά ο οποίος είπε κοινώς “Ότι προέχει  η βελτιστοποίηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, η αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες και μετέπειτα το αγροτικό δίκτυο και πως επίσης τα έργα για την Οιχαλία τέθηκαν προς συζήτηση παραμονές των εκλογών και πως τους έπιασαν όλους εξ’ απήνης.

Η κ. Νικολάκου εξαγριώθηκε και ο κ. Τατούλης αφού “στόλισε” κανονικά τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη μιλώντας για ανηθικότητα, για ψέματα, για έλλειψη σεβασμού κλπ. ύψωσε το υπέρμετρο εγώ του, καταχραζόμενος την βοήθεια της κυβέρνησης προς τους πλημμυροπαθείς της Μεσσηνίας  λέγοντας χαρακτηριστικά “Εγώ έφερα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για την Μεσσηνία”  και όταν ο κ. Τσουκαλάς έδειξε να απορεί με όσα έλεγε, εξαπέλυσαν μια πρωτοφανή επίθεση με την κ. Νικολάκου εναντίον του ρωτώντας τον “Αν νομίζει ότι είναι σταρ του σινεμά…” Άτοπο και σεξιστικό το σχόλιο κατά την άποψή μας και αν σκεφτεί κανείς ότι ο κύριος Τατούλης έδειχνε να διακατέχεται από ναρκισσισμό με όσα έλεγε.

Συνοψίζοντας λοιπόν θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι είναι τουλάχιστον ειρωνεία να αναφέρει πως ντρέπεται για το ήθος και την τοποθέτηση ενός νέου πολιτικού, ένας άνθρωπος που οδεύει στην δύση της πολυτάραχης πολιτικής του καριέρας…Ας κοιτάξει λοιπόν την δική του  πολιτική πορεία και αν του μείνει ντροπή ας ντραπεί για τους άλλους…Όσο για την κυρία Νικολάκου που απαιτούσε από τον συνομιλητή της  σεβασμό, να της υπενθυμίσουμε ότι ο σεβασμός κατακτιέται και ότι θα πρέπει να σκεφτεί πως ίσως η πορεία του κ. Τατούλη στην αυτοδιοίκηση για κάποιους δεν είναι και τόσο αξιοθαύμαστη.

της Δήμητρας Σκρεπετού