Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Απάντηση Καφαντάρη σε Καρβέλα για το βρεφονηπιακό σταθμό

Με μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα χθες 3 Σεπτεμβρίου ότι η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος διαπίστωσε αδυναμία λειτουργίας του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Πύλου, λόγω της μη ρευματοδότησής του καθώς και έλλειψης της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας του.
Προκειμένου για την ακριβή ενημέρωσή σας, θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι το κτήριο παρελήφθη επίσημα για χρήση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και την επιβλέπουσα αρχή πριν από τα κτηριακά εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Αυγούστου.
Παράλληλα, το κτήριο παραδόθηκε στο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πύλου-Νέστορος με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», το οποίο σύμφωνα με το ΦΕΚ 1332/τ. Β΄/16-6-2011 είναι αρμόδιο για τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού.
Συγκεκριμένα, η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας -με τ΄ απαραίτητα έγγραφα που προκύπτουν- μελετώντας το Π.Δ. 99/2017 και ύστερα από Απόφαση Δημάρχου δεν μπορεί να ξεπεράσει τις τρεις ημέρες.
Η Ρευματοδότηση ολοκληρώνεται άμεσα κι αυτή, ύστερα από ενέργειες της τεχνικής υπηρεσίας σε συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία για την απαιτούμενη οικονομική διευθέτηση. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απρόσκοπτη λειτουργία του ήταν και εξακολουθούν να είναι υπόθεση ημερών (ήδη υπάρχει αίτημα του Δήμου μας στη ΔΕΔΔΗΕ καθώς και απάντησή της για την οικονομική απαίτηση προκειμένου για την εγκατάσταση της ρευματοδότησης) .
Εύλογα μου δημιουργούνται ερωτήματα, καθώς υπονομεύεται ένα έργο μοναδικό, συλλογικό, από τα σπουδαιότερα του Νομού μας, για το οποίο εργαστήκαμε με πίστη και όραμα και αναμέναμε με περηφάνια όχι μόνο να πραγματοποιηθεί αλλά και να λειτουργήσει στον τόπο μας.
Διερωτώμαι γιατί στη συγκεκριμένη φάση και λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η νέα Δημοτική Αρχή προσπαθεί να θέσει ζητήματα αδυναμίας λειτουργίας. Με αυτές τις ενέργειες ένα σημαντικό έργο υποβαθμίζεται , ενώ προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η επίλυση απλών γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Με λύπη διαπιστώνω ότι η παράταξη «Δίπλα στον Πολίτη», δύο ημέρες αφότου ανέλαβε τα ηνία του Δήμου μας, αβίαστα υπέπεσε σε λανθασμένες θεωρίες αδυναμίας λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού και σε έντονη παραπληροφόρηση με αποτέλεσμα να χαρίσει απλόχερα ανασφάλεια στον πολίτη: στην εργαζόμενη μητέρα, στον εργαζόμενο πατέρα και στα νήπια μας: στο μέλλον του τόπου μας!
Ελπίζω στο μέλλον οι χειρισμοί της νέας Δημοτικής Αρχής να είναι σοβαροί.
Ελπίζω και εύχομαι η νέα Δημοτική Αρχή να μην επαναπαυθεί σε κεκτημένα της παράταξής μας, αλλά να μας δείξει έμπρακτα πως μπορεί και να τα προχωρήσει με γνώμονα το καλό του τόπου μας.