Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Απάντηση Λεβεντάκη σε Τατούλη: «Έχω μάθει στη ζωή μου να μιλώ με πράξεις – Δεν έχω ανάγκη να ξεπληρώσω κανένα πολιτικό γραμμάτιο»

Με αφορμή χθεσινο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα του κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος χαρακτήρισε το νέο δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκη «επίδοξο πατερούλη έργων», αναφορικά με τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, με επιστολή του προς τα Μ.Μ.Ε. ο κ. Λεβεντάκης προσκαλεί – προκαλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να δημοσιεύσει όλα εκείνα τα επίσημα έγγραφα, που αποδεικνύουν όσα ισχυρίζεται με το προαναφερόμενο δελτίο της, καθώς επίσης να απαντήσει γιατί ο εργολάβος, του εν λόγω έργου, είχε σταματήσει, προ πολλού, κάθε ενέργεια για τη συνέχισή του.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Λεβεντάκη:

Αγαπητέ κ.Τατούλη

Αφορμή για την παρούσα επιστολή μου, αποτελεί το χθεσινό δημοσίευμα της “messinia 24” με τίτλο “Διεκδικούν την πατρότητα των κονδυλίων για το λιμάνι Κυπαρισσίας”, το οποίο (δημοσίευμα) αναφέρεται αναλυτικά και σε δελτίο που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Χωρίς να έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης μαζί σου, καθότι σε εκτιμώ σαν άνθρωπο και αναγνωρίζω το έργο σου, από τη θέση τού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ΟΦΕΙΛΩ να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, έτσι ώστε να μην αιωρούνται “κατηγορίες”, που σκοπό έχουν να πλήξουν την ηθική μου υπόσταση και την ακεραιότητά μου, ως ανθρώπου και ως Δημάρχου Τριφυλίας.

ΚΑΝΕΝΑ “πολιτικό γραμμάτιο” δεν έχω ανάγκη να ξεπληρώσω, σε κανέναν, γιατί ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ σε κανέναν να με κατηγορεί ότι παραπλανώ τους πολίτες (πόσω μάλλον, εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους), γιατί ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ και ΤΟΥΣ ΤΙΜΩ όλους ανεξαιρέτως.

Επειδή, λοιπόν, έχω μάθει στη ζωή μου να “μιλώ με πράξεις” και γιατί ως γνωστόν “Verba volant, scripta manent” («τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν»), θέλω να προσκαλέσω και να προκαλέσω την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να δημοσιεύσει όλα εκείνα τα επίσημα έγγραφα, που αποδεικνύουν όσα ισχυρίζεται με το προαναφερόμενο δελτίο της, καθώς επίσης να μας απαντήσει γιατί ο εργολάβος, του εν λόγω έργου, είχε σταματήσει, προ πολλού, κάθε ενέργεια για τη συνέχισή του.

Εγώ, από τη μεριά μου, το έπραξα ήδη και δημοσίευσα χθες (στον προσωπικό λογαριασμό στο fb του “Άνοδος Τριφυλίας”) όλα εκείνα τα επίσημα έγγραφα, που αποδεικνύουν και πιστοποιούν, την εξασφάλιση κονδυλίου ύψους 2.400.000 €, για το λιμάνι τής Κυπαρισσίας, μετά από δική μου επιμονή και παρέμβαση (γιατί αυτό ισχύει, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι) και χάρη στην καθοριστικής σημασίας συμβολή τόσο του κ. Χαρίτση, όσο και του κ. Κορκολή, τους οποίους και ευχαρίστησα δημόσια και μάλιστα λίγο πριν την εκπνοή τής θητείας τής απερχόμενης Κυβέρνησης.

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς κάποιον για άγνοια ή ημιμάθεια, αρκεί βέβαια αυτός ο “κάποιος” να μην είμαι εγώ.

Κι επειδή έχουν υπάρξει, κατά το παρελθόν, πολλοί “επίδοξοι πατερούληδες έργων”, όπως τους αποκαλεί με το άνω δελτίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, να είναι άπαντες σίγουροι πως τα έργα που θα λάβουν χώρα, κατά τη θητεία μου, ως Δημάρχου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, θα έχουν τη δική μου σφραγίδα και δε θα μπορέσει κανένας και ποτέ να τα αμφισβητήσει και να τα καπηλευθεί.

ΤΡΙΦΥΛΙΑ 09-07-2019

Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ