Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας για τη νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας

Με αφορμή τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στη Τριφυλλιακή κοινωνία για πιθανή υποβάθμιση και μετατροπή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αμιγώς σε Κέντρο Υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν Μεσσηνίας κατά την χθεσινή του συνεδρίαση (10/9/2019) συζήτησε το θέμα και θέλοντας να μην αφήσει και την παραμικρή υπόνοια-αμφιβολία, διαψεύδει ΟΜΟΦΩΝΑ με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο κάθε τέτοια σκοπιμότητα. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι μοναδικός στόχος της Διοίκησης αποτελεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας και η συνεχή της αναβάθμιση.

Η βαθιά πεποίθηση του Δ.Σ, ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παρέχει σημαντικές υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και της Αρχαίας Ολυμπίας συνδέεται άρρηκτα και είναι ταυτισμένη με την συλλογική προσπάθεια που καταγράφεται από την πλευρά της Διοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια για την κτιριακή, ηλεκτρομηχανολογική, ιατροτεχνολογική αναβάθμιση του και την συνεχή του ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικότερα στο θέμα του ιατρικού προσωπικού, η προκήρυξη μόλις τον περασμένο Ιούνιο (7) θέσεων μόνιμων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων, που αποτελεί και την πλέον ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση στο θέμα αυτό και που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε σημειωθεί, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Κρίνεται όμως σκόπιμο στο σημείο αυτό, η αναφορά των πιο σημαντικών παρεμβάσεων στις οποίες προχώρησε το Δ.Σ. του Γ.Ν Μεσσηνίας τα προηγούμενα χρόνια για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας:

  1. Ολοκλήρωση του μεγάλου έργου την αναδιαρρύθμισης του ισογείου-εξωτερικών ιατρείων, συνολικού π/υ 1.250.000€ μέσω ΕΣΠΑ
  2. Συμπληρωματική χρηματοδότηση-σύμβαση από το ΠΔΕ για την ολοκλήρωση του ανωτέρω έργου με το ποσό των 350.000€
  3. Ολοκλήρωση προμελέτης και αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση σκοπιμότητας επέκτασης του Νοσοκομείου π/υ 1.200.000€
  4. Πλήρης ανακαίνιση και νέος ιατροτεχνολογικός, ξενοδοχειακός και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού συνολικής δαπάνης 300.000€, αξιοποιώντας έτσι τα χρήματα από την εκποίηση του Κληροδοτήματος Μαρίνας Αριδά σύμφωνα πάντα με την επιθυμία της διαθέτιδος.
  5. Προμήθεια 2 υπερήχων γενικής χρήσης π/υ 110.000€ μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ.
  6. Επιχορήγηση από το αποθεματικό του Υπουργείου ποσού 146.000€ για την προμήθεια (1) λαπαροσκοπικού συγκροτήματος HD και ενός (1) αναισθησιολογικού συγκροτήματος. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σχετική σύμβαση.
  7. Επιχορήγηση από το αποθεματικό του Υπουργείου ποσού 125.000€ για την επισκευή του κτηρίου και την προμήθεια μηχανημάτων. Τις επόμενες ημέρες δημοσιεύεται ο διαγωνισμός. Ειδικότερα προβλέπονται:

α) Κατασκευή υγρομόνωσης στην ταράτσα του κτηρίου

β) Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας ηλιοθερμικού πεδίου για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και εξοικονόμησης κατά 30% της δαπάνης πετρελαίου

γ) Επιδιόρθωση εξωτερικών επιχρισμάτων στην πρόσοψη του κτιρίου σε μεγάλη έκταση και εξωτερικό βάψιμο

δ) Προμήθεια ενός (1) πλυντηρίου ρούχων 40 κιλών, ενός (1) στεγνωτηρίου 35 κιλών και μίας (1) πρέσας σιδερώματος

  1. Πλήρης στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό της Ορθοπεδικής Κλινικής πραγματοποιώντας το τελευταίο 1,5 χρόνο 312 χειρουργεία.
  2. Αντικατάσταση όλων των αναλυτών του εργαστηριακού τομέα με νέους και σύγχρονους.
  3. Παραχώρηση – εγκατάσταση μηχανήματος μέσα από την συνεργασία με το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού και έναρξη λειτουργίας ιατρείου μέτρησης οστικής πυκνότητας.
  4. Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ειδικότερα προμήθεια-εγκατάσταση νέων κλιματιστικών μονάδων σε όλους τους χώρους

Τέλος το Δ.Σ στην χθεσινή του συνεδρίαση προχώρησε στην παρακάτω απόφαση:

  1. Αποστολή αιτήματος τροποποίησης του οργανισμού του Γ.Ν Κυπαρισσίας με αύξηση κυρίως θέσεων της ιατρικής υπηρεσίας.
  2. Αίτημα προς την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για άμεση επιστροφή όλων των ειδικευμένων ιατρών που κατέχουν οργανική θέση στο Γ.Ν Κυπαρισσίας και που βρίσκονται σήμερα σε απόσπαση ή σε μετακίνηση.
  3. Άμεση αποστολή αιτήματος προς την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, για την μη μεταβολή ή τον περιορισμό ως προς τον αριθμό των (7) θέσεων ειδικευμένων ιατρών που συμπεριλαμβάνονταν στην προκήρυξη του περασμένου Ιουνίου.
  4. Άμεση ολοκλήρωση των ήδη δρομολογημένων προσλήψεων δύο (2) ακόμη επικουρικών ιατρών χειρουργικής ειδικότητας. Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ο διορισμός ενός (1) επικουρικού χειρουργού που ήρθε να προστεθεί στον ήδη υπηρετούντα.
  5. Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων της Χειρουργικής ειδικότητας με την ευθύνη του Συντονιστή Διευθυντή. Τα χειρουργεία της Ορθοπεδικής και Ουρολογικής ειδικότητας συνεχίζουν να διεξάγονται τακτικά σε εβδομαδιαία βάση.
  6. Μετά και την σημερινή ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας 1 λαπαροσκοπικού πύργου HD και 1 αναισθησιολογικού συγκροτήματος για το Γ.Ν Κυπαρισσίας με πόρους από το αποθεματικό του Υπουργείου, άμεση υπογραφή της σύμβασης.