Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Αποκαλυπτικός ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ στο BEST – Τί είπε για λίστα Λαγκάρντ και φορολογικούς ελέγχους

Αποκαλυπτικός για μία σειρά από θέματα ήταν μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος. Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος για τη Λίστα Λαγκάρντ, τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες καθώς και για τα όσα εξελίσσονται στο πεδίο των φορολογικών ελέγχων.

Ο κ. Στασινόπουλος μιλώντας για τη Λίστα Λαγκάρντ με αφορμή και την ποινή που επεβλήθη στον κ. Διώτη σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε το ποινικό μέρος (είχε προηγηθεί η εξεταστική για τον πρ. Υπουργό Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου), ενώ και το πολιτικό έχει τελειώσει – σύμφωνα με τον κ. Στασινόπουλο – με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πάνω στη λίστα Λαγκάρντ κόμματα μικρά έγιναν Κυβέρνηση είπε ο κ. Στασινόπουλος υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν είχε πολιτική βούληση.

Παράλληλα ο κ. Στασινόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για αυταπάτες της σημερινής κυβέρνησης, εστίασε και στα αποτελέσματα αλλά και τα λίγα χρήματα που έχουν εισπραχθεί.  Ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ υπογράμμισε ότι το θέμα των λιστών είναι πολιτικό, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι κανείς σήμερα δεν μιλά για τη λίστα Μπόγιαρνς.

Σε σχέση με τους φορολογικούς ελέγχους ο κ. Στασινόπουλος τόνισε ότι προσωπικό δεν επαρκεί ενώ στο πλαίσιο αυτό έγινε και αναφορά σε μία προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού στο ΥΠΟΙΚ που πηγαίνει πίσω στο 1998, θέτοντας το σχετικό ζήτημα. Παράλληλα σχετικά με τους καλοκαιρινούς ελέγχους ο κ. Στασινόπουλος παρατήρησε ότι δεν έγιναν σε όλο το φάσμα της οικονομίας, παρά μόνο στα καταστήματα εστίασης. “Δεν έχει σημασία πόσοι έλεγχοι γίνονται, αλλά να είναι ποιοτικοί”, ενώ έθεσε και το θέμα της μαζικότητας και της συχνότητας αυτών.