Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα – 6 τρόποι να κάψεις το λίπος χωρίς να στερηθείς

Το Πάσχα τελείωσε και οδεύουμε ολοταχώς για το καλοκαίρι. Μπορεί να φάγαμε λίγο παραπάνω (όπως παραδοσιακά συμβαίνει) ή και να τρώμε ακόμη ότι έμεινε!

Όπως είπαμε όμως, σιγά σιγά ερχόμαστε πιο κοντά στο καλοκαίρι, μιας και ήδη έπιασαν οι ζέστες. Μπορεί να μην έχουμε χτίσει ακόμη το κορμί για την παραλία, αλλά αφού πέρασε το Πάσχα, να μια καλή ευκαιρία να μπούμε σε πρόγραμμα.

Βρήκαμε μερικούς τρόπους αποτοξίνωσης από τις τροφές του Πάσχα και σας τις παρουσιάζουμε.

  1. Νερό και λεμόνι: Ξεκίνα τη μέρα σου με μια κούπα ζεστό νερό και στημένο λεμόνι. Μπορείς να προσθέσεις και λίγη πιπερόριζα.
  2. Νερό, πολύ νερό: Το σώμα μας χρειάζεται περίπου 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα για να μένει ενυδατωμένο και καθαρό από τις τοξίνες
  3. Διάλεξε τα ωμά φαγητά: Φάε ξηρούς καρπούς, αβοκάντο, αχλάδια και σπόρους για να πάρεις τα υγιή λιπαρά. Πάρε την ημερήσια δόση σου σε αντιοξειδωτικά με ένα smoothie με μαύρα μούρα.
  4. Λιγότερο αλάτι: Ελάττωσε το αλάτι και βάλε άλλα μπαχαρικά και βότανα που είναι πιο υγιεινά για το σώμα,. π.χ. μαύρο πιπέρι, τσίλι, κολίανδρος, βασιλικός, θυμάρι και βολβούς.
  5. Γυμνάσου: Πήγαινε για τρέξιμο ή περπάτημα 5 φορές την εβδομάδα και για 20-30 λεπτά τη μέρα για να ιδρώσεις. Αλλιώς δοκίμασε πιλάτες, γιόγκα ή μασάζ.
  6. Βιολογικές τροφές: Προτίμησε βιολογικές και οργανικές τροφές από τις επεξεργασμένες. Είναι πολύ καλύτερες για τον οργανισμό μας.

Πηγή bovary.gr