Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αποφάσεις που οδηγούν στη διάνοιξη των οδών Μπουλούκου, Βουλγαροκτόνου και Ψαρών

Το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας εξέδωσε, κατόπιν αιτήσεων του Δήμου Καλαμάτας, αποφάσεις, που οδηγούν στη διάνοιξη των οδών Μπουλούκου, Βουλγαροκτόνου και Ψαρών. Οι αποφάσεις αυτές έχουν ως εξής:

1. Η 104/2019 απόφαση, που καθορίζει την προσωρινή τιμή αποζημίωσης για τη ρυμοτομική απαλλοτρίωση και τη διάνοιξη των οδών Βουλγαροκτόνου και Μεθώνης. Η απόφαση αυτή αποτελεί προαπαιτούμενο για τη διάνοιξη, έργο που είναι δυνατόν να περιληφθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.
2. Η 75/2019 απόφαση, που καθορίζει την προσωρινή τιμή αποζημίωσης για τη ρυμοτομική απαλλοτρίωση και τη διάνοιξη της οδού Ψαρών. Ο Δήμος Καλαμάτας αποσκοπεί στη δι

άνοιξη του δρόμου αυτού σε περιοχή νοτίως της οδού Μακεδονίας και δυτικά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Η διάνοιξη της συγκεκριμένης οδού θα επιφέρει βελτίωση της συγκοινωνίας μεταξύ του κέντρου της πόλης και του λιμανιού.
3. Η 108/2019 απόφαση, που οδηγεί στην ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Μπουλούκου από την οδό Δαμηλάτη έως την οδό Μιχάλου (έχει παραμείνει ένα μικρό αδιάνοικτο κομμάτι στην Μπουλούκου). Η πλήρης διάνοιξη της οδού Μπουλούκου, που θα γίνει άμεσα, θα βελτιώσει σημαντικά τη συγκοινωνία στην περιοχή νοτίως του σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.