Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Αρναούτογλου για κακοκαιρία «Βικτώρια»: Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει σήμερα μετεωρολογική βόμβα

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» χτύπησε την Ελλάδα από τα δυτικά και έφτασε και στην Αττική τις τελευταίες ώρες. ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, η «μετεωρολογική βόμβα» την οποία περιμέναμε δεν ήρθε, ούτε πρόκειται να έρθει.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί τι εννοεί παραθέτοντας στοιχεία για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από χθες το απόγευμα. Στην ανάρτησή του πρόσθεσε δυο μετεωρολογικούς χάρτες αναφέροντας ότι «το χαμηλό δυτικά της χώρας μας και στο οποίο δόθηκε το όνομα “Βικτώρια” δεν ήλθε ούτε πρόκειται να περάσει ποτέ πάνω από την Ελλάδα καθώς το κέντρο του βρίσκονταν το πρωί στην κεντρική Ιταλία και κινούμενο βόρεια θα εξασθενήσει». Σημείωσε ότι οι περιοχές που επλήγησαν από τη «Βικτώρια» επί της ουσίας «ένιωσαν» τα «ανατολικά κράσπεδα» του φαινομένου, τα οποία ήταν ικανά να δώσουν και έντονα φαινόμενα.

Ούτε αύριο θα «σκάσει» μετεωρολογική βόμβα

Επιπλέον ο Σάκης Αρναούτογλου υποστηρίζει πως ούτε την Πέμπτη θα υπάρξει μετεωρολογική βόμβα, γιατί «δεν υπήρξε ποτέ πτώση της βαρομετρικής πίεσης της τάξεως των 17 hpa μέσα σ’ ένα 24ωρο (που είναι και προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα ως τέτοιο) καθώς το κέντρο του χαμηλού βρίσκεται πολύ μακριά από τη χώρα μας και δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί προς την περιοχή μας αλλά προς τα βόρεια».
Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου
Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο facebook για την κακοκαιρία «Βικτώρια» συνοδεύεται από δύο χάρτες. Σημειώνεται πάντως ότι η κακοκαιρία «Βικτώρια» προκάλεσε πολλά προβλήματα σε Κρήτη, Κέρκυρα και Κεφαλονιά, ενώ στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης έπεφτε καταρρακτώδης βροχή.

Πηγή: iefimerida.gr