Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Ας κάνουμε… lockdown στους πολιτικούς

Πάμε λίγο να δούμε τα δεδομένα..

Ακούγοντας στο δελτίο του BEST χθες βράδυ τον Χ. Γώγο, βγάζεις συγκεκριμένα συμπεράσματα για το γιατί πάει καλά – εάν μπορούμε να το μεταφράσουμε έτσι – η υπόθεση κορωνοϊός στην Ελλάδα, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά και συγκροτημένα (καλύτερα από εμάς) κράτη). Κύρια για έναν λόγο, γιατί για πρώτη φορά σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, την κύρια κατεύθυνση των αποφάσεων την είχαν ειδικοί επί του θέματος και το πολιτικό προσωπικό, εκτέλεσε ευλαβικά τις αποφάσεις αυτές.

Με την κατεύθυνση αυτή να δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει να αναδομηθεί ένα σύγχρονο κράτος εάν θέλει να έχει συνεκτικότητα, προφανώς, αυτή πρέπει να είναι και η βασική συνισταμένη. Τις κατευθύνσεις να τις δίνουν οι ειδικοί και καλά γνωρίζοντες την πραγματικότητα σε κάθε τομέα και οι πολιτικοί να υλοποιούν τις αποφάσεις.

Για παράδειγμα, δεν μπορείς να μην ακούσεις, καταγράψεις και να μην δρομολογήσεις λύσεις με βάση αυτά που είπαν τα Επιμελητήρια για την πραγματική οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση και τη «βόμβα» που σκάει… Δεν μπορείς να μην ακούσεις τους Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς για το παραγωγικό «δράμα» που είναι σε εξέλιξη, και, τα όσα προτείνουν να τα κάνεις πολιτική…

Επειδή η υπόθεση «επόμενη μέρα» θα είναι το ίδιο εξαιρετικά κρίσιμη με την σημερινή, η εικόνα της πολιτικής νηνεμίας και αποδοχής του τρόπου με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση θα πρέπει να αποτελέσει και το ερέθισμα, να μεταφερθεί ο τρόπος της ευθύνης των επιλογών σε ειδικούς. Στο αύριο δεν χωρούν κόμματα και διαφορές, χωράει η ενότητα και όλοι.

Εάν θες να έχεις αποτελεσματικότητα πρέπει να αλλάξεις και τη δομή των αποφάσεων και τον τρόπο που πρέπει να λαμβάνονται. Εάν το τολμήσεις αυτό θα αλλάξεις και την ιστορία, ως κράτος, διαφορετικά θα μοιράζουμε ευθύνες, και, θα τρώμε… ωχαδερφισμό και μιζέρια που έχουμε από δαύτα να φάμε πολύ.

Στην εθνική αυτή πρόκληση, ας γίνει λοιπόν ένα… lockdown στους πολιτικούς, όχι όμως στην πολιτική.

Υ.γ. Δεν θα μπορούσα να μην το πω… Πόση πλάκα θέλετε να σπάσουμε ακόμη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, για να σοβαρευτείτε;