Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Αυτά είναι τα πλέον εξαγώγιμα ελληνικά τρόφιμα – Τι άλλο; Το ελαιόλαδο στην κορυφή

Τα 30 κρισιμότερα εξαγώγιμα ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά, τόσο ως προς τις ποσότητες όσο και ως προς τις προοπτικές τους, με βάση την ανάπτυξη των εξαγωγών τους στα 5 τελευταία χρόνια, καθώς και τις πιο σημαντικές χώρες στις οποίες πρέπει να στοχεύσουμε, για το καθένα από αυτά, εντοπίζει Μελέτη της εταιρίας GLOBAL GREECE.

Αυτά είναι τα πλέον εξαγώγιμα ελληνικά τρόφιμα

Σύμφωνα με τη Μελέτη τα τρόφιμα και τα ποτά αντιστοιχούν στο 16% των ελληνικών εξαγωγών ποσοστό που ανεβαίνει στο 24% μετά από την αφαίρεση των πετρελαιοειδών. Ωστόσο οι εξαγωγές Μεταποιημένων προϊόντων προστιθέμενης αξίας αντιστοιχούν στο 51% πολύ μικρό ποσοστό έναντι του 76% για παράδειγμα της Ιταλίας.

Αυτά είναι τα πλέον εξαγώγιμα ελληνικά τρόφιμα

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της GLOBAL GREECE Μπάμπης Φιλαδαρλής: ‘Ένας κρίσιμος παράγοντας για να αυξήσουμε τις εξαγωγές του κλάδου είναι ο εντοπισμός των πιο σπουδαίων εξαγόμενων προϊόντων, καθώς και των πιο ενδεδειγμένων χωρών για στόχευσή. Κάναμε αυτή τη Μελέτη για να καταγράψουμε ποια είναι τα κρισιμότερα εξαγώγιμα προϊόντα και ποιες οι σπουδαιότερες αγορές για το καθένα από αυτά με κριτήρια τόσο σε μέγεθος εξαγωγών όσο και σε προοπτική, την ανάπτυξή τους δηλαδή στα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα αν οι ποσότητες είναι μεγάλες ή μικρές”.

www.news247.gr