TOP

Αυτό είναι το επετειακό iPhone X της Apple!

Το νέο iPhone X επιβεβαίωσε όλες τις φήμες που κυκλοφορούσαν τόσο καιρό στο διαδίκτυο. Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε:

Διαθέτει 5,8 ιντσών OLED οθόνη (Super Retina) ανάλυσης 2436 x 1125 η οποία φυσικά υποστηρίζει HDR και καλύπτει σχεδόν όλο το μπροστά μέρος της συσκευής εξαφανίζοντας μία και καλή το home button.

Σύμφωνα με την Apple η απουσία του home button θα βελτιώσει την εμπειρία χρήσης της συσκευής αφού πλέον ό,τι χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, το κάνει με συγκεκριμένες κινήσεις όπως το σύρσιμο από κάτω προς τα πάνω για να κλείσει μία εφαρμογή ή από αριστερά προς τα δεξιά για να πάει στην επόμενη ανοιχτή εφαρμογή. Φυσικά όλο αυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να το συνηθίσει κάποιος  στην αρχή.

Το πλήκτρο που υπάρχει στο πλάι είναι για τη Siri και απλά το πατάει και μιλάει μαζί της.

Μϊα ακόμα αλλαγή είναι η αντικατάσταση του Touch ID με το νέο Face ID το οποίο μπορεί και ξεκλειδώνει το τηλέφωνο με μία ματιά του χρήστη. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό όμως η Apple για να το καταφέρει έχει δημιουργήσει νευρωνικά δίκτυα τα οποία επιτρέπουν στη συσκευή να αναγνωρίζει το χρήστη ακόμα και μεταμφιεσμένο χωρίς απαραίτητα να κοιτάει κατάματα τη συσκευή. Αυτή η λειτουργία θα είναι συμβατή με όλες τις λειτουργίες που υποστήριζαν το Touch ID και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η κάμερα στο πίσω μέρος του έχει αλλάξει μόνο διάταξη και πλέον είναι πάνω κάτω και όχι αριστερά δεξιά όπως είναι στο iPhone 8 ενώ κατά τα άλλα είναι η ίδια δηλαδή στα 12MP, με διάφραγμα f1.8 και 2.4 και διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή Quad-LED TrueTone flash. Αλλαγή υπάρχει και στην μπροστινή κάμερα η οποία έχει ανάλυση 7MP και υποστηρίζει και βάθος πεδίου πλέον.

Στο εσωτερικό του για να δουλέψουν όλα αυτά καλά και γρήγορα η Apple έχει βάλει τον επεξεργαστή της A11 Bionic ενώ η μπαταρία του αναμένεται να διαρκεί 2 ώρες περισσότερο από το iPhone 7 και θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Το νέο iPhone X αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 2 χρωματικές επιλογές και εκδόσεις (64GB και 256GB) στις 3 Νοεμβρίου σε τιμή που θα ξεκινά από 999$