Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Αφιέρωμα στην χαρακτική τέχνη από 8 έως 29 Νοεμβρίου 2019

Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, που υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, παρουσιάζει εικαστική έκθεση με έργα χαρακτικής τέχνης. Η έκθεση έχει γενικό τίτλο «Αποτυπώματα», θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 (Ναυαρίνου 5, Καλαμάτα) και σ’ αυτήν θα εκτεθούν ξυλογραφίες, βαθυτυπίες, κολλαγραφίες, μονοτυπίες.
Τα έργα φιλοτέχνησαν κυρίως οι ενήλικες σπουδαστές του τομέα Χαρακτικής του Εικαστικού Εργαστήριου της ΚΕ «Φάρις». Πρόκειται για ανθρώπους που ξεκινούν το ταξίδι των εικαστικών και για πολλούς αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, που συμπλήρωσαν ή εξάσκησαν τις γνώσεις τους και την τέχνη τους στον ειδικό αυτόν τομέα των εικαστικών τεχνών. Το αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών, δημιουργήθηκε και διατηρείται εργαστήριο Χαρακτικής στην Καλαμάτα, που λειτουργεί σε μόνιμη βάση.
Το εργαστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο και με μεγάλη πρέσα χαρακτικής και έχει πολύ σημαντικά καλλιτεχνικά αποτελέσματα.
Συμμετέχουν με έργα τους 18 καλλιτέχνες: Βελισσάρης Χρήστος, Δημητροπούλου Βασιλική, Καρυδομάτης Στάθης, Καμπανίνι Ντάμπλο, Λαμπρινίδης Παναγιώτης, Μασουρίδη Δήμητρα, Μαρκόπουλος Δημήτρης, Μιχοπούλου Ιωάννα, Παπαδοπούλου Γεωργία, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Παπαδοπούλου Νάνσυ, Πατριαρχέα Μαρία, Πολυχρόνη Αγγελική, Πουλάκου Μαρία, Σακκά Σταυρούλα, Σκιαδά Ελένη, Σπάλα Βένια, Φιλιόγιαννη Βασιλική.

Διάρκεια: 8/11 έως 29 /11 /2019
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 14.00 έως 21.00
Σάββατο 10.00 έως 15.00

Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, εντός Εικαστικού Εργαστηρίου, Ναυαρίνου 8 Καλαμάτα, τηλ. 27210 28864, e-mail:[email protected]