Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Βολές Χαρίτση σε ΝΔ για τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα, τα όσα φέρνει το νέο φορολογικό και για το “Φιλόδημος” – “Απολύτως λανθασμένη η απόφαση του Δ.Σ. Καλαμάτας” είπε για το θέμα με το 5G

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης.

Για τα Ελληνοτουρκικά:

«Πολύ σοβαρό ζήτημα, σύνθετο και δυστυχώς – το τελευταίο διάστημα – και πολύ επικίνδυνο…»

«Εμείς θεωρούμε πως πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας, όμως, αυτοί για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι…»

«Εμείς αυτό που βλέπουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια λογική κατευνασμού της Τουρκίας, μια λογική παθητικότητας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, μια στρατηγική που εκ των πραγμάτων είναι αποτυχημένη…»

«Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει κυρώσεις από την Ε.Ε. προς την Τουρκία. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να παίζει άλλο το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου…»

 

Για το φορολογικό νομοσχέδιο:

«Βλέπουμε ότι από τη φορολογική πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση θα ενισχυθούν λίγοι…»

«Δεν ακολουθούν μέτρα που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα ανακούφιζαν μεσαία στρώματα…»

«Η κυβέρνηση επέλεξε να σπαταλήσει το δημοσιονομικό περιθώριο που υπήρχε…»

 

Για το κοινωνικό μέρισμα:

«Θυμάμαι τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σταϊκούρα να λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ψίχουλα και ελεημοσύνη στους Έλληνες πολίτες…»

«Δίνουν μέρισμα και μένουν έξω πολύ σημαντικές κατηγορίες συμπολιτών μας…»

 

Για τα όσα αφορούν το πρόγραμμα Φιλόδημος:

«Καταργείται… ένα πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από όλη την αυτοδιοίκηση»

«Δεν υπάρχει κανένα χρηματοδοτικό κενό… Όλα αυτά που λέει ο Υπουργός Εσωτερικών είναι προσχηματικά»

«Βλέπω μια παλαιοκομματική αντίληψη… Μια νοοτροπία που μας πάει πίσω…»

Για την υπόθεση με την απόφαση του Δ.Σ. Καλαμάτας για την διακοπή της σύμβασης για το 5G:

“Δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. Καλαμάτας είναι μία απολύτως λανθασμένη απόφαση. Υπενθυμίζω ότι το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα σε τρεις πόλεις, μεταξύ των οποίων είχαμε την τιμή να είναι και η πόλη μου η Καλαμάτα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόγραμμα πάρα πολύ σημαντικό γιατί ακριβώς εισάγει νέες τεχνολογίες πάρα πολύ κρίσιμες για την κοινωνική οικονομική ζωή του τόπου μας, νομίζω πως είναι μία απόφαση που μας πάει πίσω και πιστεύω το Δ.Σ. να επανεξετάσει την απόφασή του αυτή. Το αν υπάρχει πρόβλημα με τη σύμβαση είναι κάτι κατανοητό, άλλης τάξης ζήτημα, από κει και πέρα όμως υπάρχουν θεσμοί και φορείς που εξετάζουν αν μία τεχνολογία είναι επιβλαβής”.