Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Βολή κατά… βολή από Χαρίτση – Καμπανάκι για εθνικά θέματα και οικονομία – “Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την στάση Σχοινά”

Βολή κατά… βολή σήμερα από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση με την παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST. O κ. Χαρίτσης χτύπησε «καμπανάκι» για την κατάσταση που… κυοφορείται στα εθνικά μας μέτωπα και την Τουρκική προκλητικότητα που αναδύεται ξανά, για την οποία όπως επεσήμανε θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική στρατηγική.

“Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ”

«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για το πώς αντιμετωπίζουμε αυτή τη νέα ένταση από την πλευρά της Τουρκίας. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς, η κυβέρνηση -μπορεί σε ρητορικό επίπεδο να μιλά για ασύμμετρες απειλές αλλά- δεν κάθεται να χαράξει μια εθνική στρατηγική για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την ένταση και νομίζω ότι έχουμε μπει σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο», τόνισε ο Μεσσήνιος Βουλευτής, για να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν ακολουθεί μια πολυδιάσταση ενεργητική εξωτερική πολιτική.

“ΔΕΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΧΟΙΝΑ…”

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι αναφορές του κ. Χαρίτση, κληθείς να σχολιάσει την στάση του Έλληνα Αντιπροέδρου της Ε.Ε. και αρμοδίου Επιτρόπου Μ. Σχοινά εκεί όπου επέκρινε το γεγονός πως δεν υπάρχει σθεναρή αντίδραση από μέρους και σημείωσε: «…χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες που είναι σε καίριες θέσεις να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν τη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε αυτό ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο… Δεν μας ικανοποιεί η στάση του κ. Σχοινά… Όταν έχουμε Έλληνες σε τόσο κρίσιμα πόστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν υπάρχουν από τη μεριά τους κατάλληλες ενέργειες για να προστατευτούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

“Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ”

Για το μέτωπο της οικονομίας ο κ. Χαρίτσης καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης στεκόμενος στο ότι «…είναι από όλους αντιληπτή η διαρκώς αυξανόμενη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι» και πως «η κυβέρνηση είχε περιθώρια και έχει να ακολουθήσει μια άλλη πολιτική ουσιαστικής στήριξης και δεν το κάνει και αυτό είναι πολιτική της επιλογή, με την… ανοησία της αγέλης στην οικονομία». Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα θα μπορούσαν να γίνουν με την αξιοποίηση των διαθεσίμων στάθηκε στο δίχτυ ασφαλείας που πρέπει να απλωθεί στους μικρομεσαίους, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση που «…δεν ξέρω εάν θα προκύψει ως φυσικό αποτέλεσμα ή βάσει σχεδίου της να λάβει μέτρα λιτότητας».

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας αναφέρθηκε και στα τοπικά ζητήματα με έμφαση στα αγροτικά προβλήματα που έχουν αναδειχθεί και επέρριψε ευθύνες στα όσα δεν… γίνονται από το Υπουργείο, ενώ μίλησε και για τις υποδομές που παραμένουν σε ένα σημείο με πολλές εκκρεμότητες.