Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

“Βόμβες” Καλεντερίδη: “Στήνουν το σκηνικό της χειρότερης κρίσης – Κίνδυνος για Κύπρο και μετά για Κρήτη…” (video)

Μόνο ασυγκίνητο δεν μπορεί να σε αφήσουν τα όσα είπε απόψε με μετρημένο λόγο ο Σάββας Καλεντερίδης στην τηλεόραση BEST. Ο Στρατηγικός Αναλυτής εστίασε σε όλα εκείνα τα οποία έχουν εξελιχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα οποία κρίνονται ανησυχητικά για την ίδια την Ελλάδα την υπόσταση της, αλλά και την Κύπρο. Στα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του κ. Καλεντερίδη:

Η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, το ένα έχει να κάνει με το υβριδικό πόλεμο που επιχειρεί η Τουρκία στον Έβρο και το άλλο -πιο σοβαρό- με το μέτωπο στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της… γαλάζιας πατρίδας που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η λεηλασία των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας και της Κύπρου.

Επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, οριοθετεί μονομερώς και υπάρχει κίνδυνος εάν δεν υπάρξει αντίδραση, να… χαθεί η Κύπρος με τον τρόπο με τον οποίο κινείται εγκλωβίζοντάς την ο Ερντογάν, μετά η Τουρκία ενδέχεται να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο για την Κρήτη!

Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο για την υφαρπαγή του πλούτου και των νησιών μας. Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει υποδείξει μία απίστευτη δειλία. Στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Πλέον στήνεται ένα σκηνικό μιας κρίσης χειρότερης από τα Ίμια. Πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση με κατάλληλες κινήσεις και συμμαχίες σε όλα τα επίπεδα και να υπάρχει ενότητα του λαού και σθεναρό μέτωπο όπως στην περίπτωση του Έβρου.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα με την παρουσία του Ν. Μπελογιάννη και οι αναφορές γύρω από τις… πλάτες που έχει η Τουρκία και που δεν… έχει η Ελλάδα. Καυστικός ο σχολιασμός για την αδράνεια σε επίπεδο παρέμβασης που έχει επιδείξει ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς.