TOP

Γ΄ Εθνική: Έρχεται βόμβα… 15-16 ομάδες σε κάθε όμιλο! Θα πέφτουν οι 10!

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο ποδόσφαιρο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, το οποίο είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τις εξελίξεις που αφορούν την επικείμενη-περιβόητη αναδιάρθρωση της Β΄ εθνικής κατηγορίας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του ioniansports.gr, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα στην Γ΄ Εθνική τη νέα χρονιά.

Σε πρώτη φάση, θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων που ενδεχομένως θα γίνουν 8 + τον Κρητικό όμιλο (9). Αυτό συνεπάγεται ότι κάθε όμιλος θα έχει 15-16 ομάδες. Στη δική μας περιοχή ο όμιλος θα είναι με 16 ομάδες που συνεπάγεται ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών. Αυτό όμως που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είναι το πόσες ομάδες θα πέσουν!

Η ΕΠΟ επεξεργάζεται σχέδιο μείωσης των ομάδων με στόχο τη σεζόν 2021-2022 να μείνουν μόνο 4 όμιλοι στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Επίσης, από τους πρωταθλητές των ομίλων θα ανέβουν μόνο οι τέσσερις στην διαδικασία των μπαράζ. Αυτό σημαίνει ότι στον όμιλο που θα είναι οι τρεις ζακυνθινές ομάδες και ενδεχομένως θα απαρτίζεται από 16 ομάδες θα πέσουν οι 10 τελευταίες και θα μείνουν μόνο οι 6 πρώτες στην κατηγορία!

Αν συμβεί αυτό, θα μιλάμε για “σφαγή” των ομάδων για να κρατηθούν στην κατηγορία καθώς όλες θα πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό την χρονιά που κοντοζυγώνει. Ο δικός μας όμιλος, σίγουρα θα απαρτίζεται από τις ομάδες της Αχαΐας (4), Ηλείας (2), Ζακύνθου (3), Κεφαλληνίας/Ιθάκης (1), Μεσσηνίας (2) καΙ μένει να δούμε αν θα μπει η Λακωνία (3) και Αρκαδία (2) ή θα κάποια από αυτές θα πάει σε άλλον όμιλο και θα έρθει προς τα εδώ η Αργολίδα (3) ή και ακόμα η Κορινθία (1). Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα συμβεί μέσα στον Αύγουστο με το “μαχαίρι και το πεπόνι” να το έχει η διοργανώτρια!