Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Γιάννης : Το πιο απογοητευτικό ήταν ότι δεν μπορούσα να βοηθήσω στον αγώνα με τους Γκρίζλις

Η κανονική περίοδος του NBA ολοκληρώθηκε, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μιλά για όσα πρέπει να βελτιώσουν οι Μπακς ενόψει πλέι-οφ ενώ στάθηκε και στη δική του άσχημη στιγμή, όταν έμεινε εκτός από το ματς με τους Γκρίζλις.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν ήταν απογοητευτικό ότι χάσαμε κάποια παιχνίδια. Η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού. Προφανώς όμως ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι κάποιες στιγμές δεν ήμασταν οι εαυτοί μας. Δεν κυκλοφορούσαμε την μπάλα όσο ήθελα ή όσο θέλει ο κόουτς να την κυκλοφορούμε. Δεν παίζαμε πάντα δυνατά στην άμυνα. Υπήρχαν στιγμές που ήμασταν οι εαυτοί μας και παίζαμε ως η καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ. Υπήρχαν στιγμές που το δείξαμε αυτό και στιγμές που δεν το δείξαμε».

Για την απουσία του λόγω τιμωρίας από το τελευταίο παιχνίδι: «Το πιο απογοητευτικό για εμένα ήταν ότι στον αγώνα με τους Γκρίζλις καθόμουν στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να κερδίσουν τον αγώνα, χάνοντας χρήματα. Τώρα αυτό όμως τελείωσε, ανήκει στο παρελθόν».

Για το πώς θα βελτιωθούν οι Μπακς ενόψει των πλέι-οφ: «Είναι ώρα για τα πλέι-οφ. Σίγουρα δεν πιστεύω ότι απλώς μπορεί κάποιος να γυρίσει το διακόπτη, όπως λένε κάποιοι. Πιστεύω όμως ότι μπορούν όλοι να συγχρονιστούν. Αν όλοι είναι συγκεντρωμένοι, παρακολουθήσουν το βίντεο και ξέρουν ποιο είναι το πλάνο μας, τότε θεωρώ ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζεται η ομάδα του από τα media: «Νιώθω πως σε όλη μου την καριέρα, ακόμα και φέτος, δε μας δίνουν ιδιαίτερη σημασία, αλλά στο τέλος της ημέρας θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Να προσπαθούμε να παίζουμε καλό μπάσκετ, να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να είμαστε συγκεντρωμένοι στην ομάδα μας. Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει εκτός, αν μας θεωρούν φαβορί, αν συζητούν για εμάς. Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνουμε, πώς προπονούμαστε και πώς θα γίνουμε καλύτεροι, πώς θα διασκεδάσουμε και πώς θα αγωνιστούμε σαν παρέα. Όσο συνεχίζουμε να το κάνουμε, θα είμαστε σε ένα καλό σημείο».

ΠΗΓΗ