Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Δήλωση Νίκα για τον ένα χρόνο από τη μεγάλη πλημμύρα

Συμπληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, ένας χρόνος από την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2016. Γι’ αυτό το γεγονός, ο Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την καταστροφική πλημμύρα της 7ης/9/2016 και ο νους μας γυρίζει, πρώτα απ’ όλα, στους ανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα, αλλά και στις μεγάλες καταστροφές, που συνέβησαν σε περιουσίες στον αστικό χώρο και σε καλλιέργειες, στη δυτική Καλαμάτα, στη Θουρία, το Πήδημα, τ’ Αρφαρά, την ορεινή ζώνη.

Ένα χρόνο μετά, η πόλη και ο Δήμος θωρακίζονται σιγά σιγά με την οικονομική βοήθεια, ασφαλώς, του Κράτους, αφού ήδη έχουν διατεθεί 8 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στους άξονες από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα και από την Παναγίτσα μέχρι τον Νέδοντα. Δεκάδες εργολαβίες αποκατάστασης εκτελέστηκαν ή είναι σε εκτέλεση ή υπό ανάθεση και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ασφαλώς, οι πληγές δε γιατρεύτηκαν. Υπάρχουν αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκαν, κυρίως στο χώρο των επιχειρήσεων και των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων κ.λπ.
Για το Δήμο Καλαμάτας είναι αναγκαίο ένα μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αντιμετωπισθούν στο μέλλον ανάλογες με εκείνη του Σεπτεμβρίου 2016 καταστάσεις και προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών».