Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Δεν… ψόφησε τελικά ο «κοριός» στην Περιφέρεια όπως θα… βόλευε μερικούς  

Εκεί που όλοι πίστευαν πως ο «κοριός» για τον οποίο είχε γίνει πάρα πολύς λόγος στη θητεία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και είχε χυθεί αμέτρητη μελάνη είχε… ψοφήσει, ήρθαν -ευτυχώς- οι αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης, να επιβεβαιώσουν για το αντίθετο, καλώντας στελέχη, αλλά και υπαλλήλους, προκειμένου να καταθέσουν.
Να θυμίσουμε πως το πρώτο τρίμηνο του 2018, με περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και σημερινή αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, απευθύνθηκε στον εισαγγελέα, καταθέτοντας τον προβληματισμό της αναφορικά με υποκλοπές και παρακολούθηση των συνομιλιών που είχε, όταν ήταν στο γραφείο της στην Καλαμάτα. Πράγματι, οι αρμόδιες Αρχές έκαναν την αίθουσα του 4ου ορόφου στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, φύλλο και… φτερό και εντόπισαν έναν μηχανισμό, για τον οποίο επίσης έγινε πολύς λόγος. Το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις και επέφερε σειρά αλλαγών σε πολλά επίπεδα, μεταξύ των οποίων και η παραίτηση του τότε αντιπεριφερειάρχη και νυν βουλευτή Περικλή Μαντά, αλλά και η αναβάθμιση της περιφερειακής συμβούλου Αντωνίας Μπούζα.
Αρκετό καιρό μετά, λοιπόν, και σχεδόν ένα χρόνο ύστερα από τις εκλογές και την ανάδειξη νέας Περιφερειακής Αρχής, πρόσφατα, ο ανακριτής, κάλεσε στο γραφείο του, όλους όσοι φέρονται να έχουν πιθανή εμπλοκή στην εν λόγω υπόθεση. Η εξέλιξη αυτή, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα… κεφάλια κάποιων, οι οποίοι νόμιζαν πως το σοβαρό αυτό θέμα, είχε… τελειώσει!
Οι αρμόδιες Αρχές, προφανώς, έχουν άλλη άποψη, συνεχίζοντας την έρευνα και εκφράζοντας την πρόθεσή τους, να τη φτάσουν μέχρι το τέλος!