Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Δισκοβόλος του Μύρωνα, Δισκοβγάζος της Καλαμάτας

• Ο Δισκοβόλος του Μύρωνα είναι πασίγνωστο χάλκινο άγαλμα του 450 πχ περίπου αν θυμάμαι καλά! Απεικονίζει νεαρό αθλητή να ετοιμάζεται να ρίξει το δίσκο, σπουδαίο αγώνισμα της αρχαιότητας που φτάνει με μεγάλους αθλητές και στις μέρες μας.

Ο… Δισκοβγάζος της Καλαμάτας δεν έχει γίνει ακόμη άγαλμα! Μόνο που αυτός δεν ρίχνει δίσκο! Τον βγάζει! Για να μαζέψει χρήμα προκειμένου να διοργανώσει τα Παπαφλέσσεια! Δεκάδες χρόνια τώρα το ίδιο τροπάρι!

• Φοβερό! Είναι οι αγώνες στίβου που οι πρωταγωνιστές δεν ρίχνουν αλλά βγάζουν δίσκο λες και είμαστε στην εκκλησία! Ενισχύστε ρε παιδιά, δώστε ότι μπορείτε… Τα Παπαφλέσσεια, η διεθνής συνάντηση στίβου της Καλαμάτας πορεύεται με την αίγλη του παρελθόντος! Αντί να γιγαντώνεται μικραίνει χρόνο με το χρόνο! Παράλληλα η Καλαμάτα από κει που ξεκίνησε να γίνει κέντρο αθλητικού τουρισμού με προετοιμασίες αθλητών τον Χειμώνα, είδε το όνειρο να χάνεται…

Ναι αλλά δεν πρέπει να δούμε τι φταίει; Ξεκινάμε λοιπόν από αυτούς που διαχειρίζονται και σχεδιάζουν την οργάνωση και ανακαλύπτουμε ότι είναι τριάντα χρόνια τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι! Μήπως αγαπητοί φίλοι Μπάμπη Βακαλόπουλε και Δημήτρη Πουλόπουλε θα πρέπει να μας πείτε τι κάνετε; Και μην αρχίσετε δεν έχουμε λεφτά και δεν μας δίνουν, διότι αν είναι έτσι γίνομαι και γώ διοργανωτής αγώνα! Τι κάνατε τις χρυσές μέρες για να διασφαλίσετε το προϊόν του στίβου στις κοψοχρονιές;

• Καλοί οι αγώνες αλλά δεν μπορεί να βγάζεις συνέχεια… δίσκο για ενίσχυση, αν και από ότι είδα τώρα 8.000 ευρώ από το Δήμο μας είναι παραπάνω από αρκετά για τούτη την περίοδο! Συν 5.000 από την περιφέρεια!!Δεν ξέρω αν έχει δώσει και ο ΣΕΓΑΣ τίποτα! Δυνατός δίσκος! Τα κόστη δεν πρέπει να υπερβαίνουν φαντάζομαι το δεκάρικο πλουσιοπάροχα!

Καθρέπτη καθρεπτάκη μου ποιος είναι ο αρχηγός; Αύριο θα βγει… επικεφαλής στην πρώην παράταξη Τσώνη στην Μεσσήνη! Να κάνω προγνωστικά λέγοντας ότι θα είναι αρχηγός του εαυτού του καθώς σιγά σιγά θα τραβήξει ο καθένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους τον δικό του δρόμο! Διεργασίες, συναντήσεις, συζητήσεις – -χωρίς νόημα θα πω εγώ- τόσες ημέρες στην πλατεία για να καταλήξουν ότι διαφωνούν!

• Ο Κοτταρίδης φαίνεται επικρατέστερος για να αναλάβει τα ηνία της πάλαι πότε κραταιάς παράταξης ενώ ο Τσάμης που στις τελευταίες δυο αναμετρήσεις ήταν πρώτος απ όλους σε ψήφους, σχεδιάζει πορεία του με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές!

Να σημειώσω ότι μπορεί ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Τσώνης να τους… αφόρισε αλλά κάτι μου λέει ότι διατηρεί την επιρροή του σε στελέχη! Η απάθεια Τσώνη για τα τεκταινόμενα είναι επιφανειακή καθώς στο παρασκήνιο εργάζεται για την επόμενη μέρα! Λέω μόνο τούτο, θα παλέψει για τον επόμενο Δήμαρχο περισσότερο απ ότι αγωνίστηκε για τον εαυτό του! Ναι τον έχει βρει…

Όχι δεν χρειάζεται να ανοίξεις και πάλι στην κυκλοφορία την Ναυαρίνου, μετά τα μέσα Σεπτέμβρη Δήμαρχε! Τότε όπως και όλο το Χειμώνα είναι πεζόδρομος και ποδηλατοδρόμος από μόνη της αφού στην παραλία δεν κυκλοφορεί ψυχή! Η ζωή της είναι τώρα το Καλοκαίρι, τώρα περιμένουν οι κακόμοιροι οι επαγγελματίες με το ντουφέκι κανά άνθρωπο μπας και βγει τίποτε από τα σπασμένα!

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην Αθήνα άρχισε να κάνει ανάπλαση και να κλείνει δρόμους, Καλοκαίρι που λείπει ο κόσμος! Έτσι ώστε να δοκιμάσει τις αλλαγές πριν επιστρέψουν όλοι με τα γνωστά μποτιλιαρίσματα του Χειμώνα…

Στην Καλαμάτα ο κόσμος και τα αυτοκίνητα, η πίεση δηλαδή, έρχεται το Καλοκαίρι! Τότε δεν μπορείς αλλά και δεν πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα και κυρίως μπερδεμένα! Αντίθετα ψάχνεις μια νεκρή σχετικά περίοδο, για να προσαρμοσθούν στα όποια σχέδια σου οι πολίτες και ξεκινάς! Για να δεις πως δουλεύει το σχέδιο!

Ο Μπακογιάννης αντιλήφθηκε αμέσως ότι υπάρχει πρόβλημα και στο χθεσινό συμβούλιο στην Αθήνα τόνισε ότι θα δώσει άλλη μια λωρίδα στην Πανεπιστημίου και λεωφορειοδρόμους. Ο Βασιλόπουλος θα δώσει την λωρίδα τον Χειμώνα όταν ούτως η άλλως στην παραλία δεν υπάρχει κανείς.

Ποτέ δεν είναι αργά να σωθεί μια παρτίδα! Αλλά τούτο δεν είναι παιχνίδι όπως θέλουν να το βλέπουν κάποιοι! Είναι αγώνας επιβίωσης και για κάποιους έχει ήδη ξεκινήσει ο μεταθανάτιος ρόγχος !!!