Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Δολοφονία Φλόιντ! Το συγκλονιστικό αντιρατσιστικό μήνυμα της ΝΙΚΕ και το… σιγοντάρισμα από την Adidas (video)

Το σήμα-σύνθημα κατατεθέν της Nike «Just Do It», μετατρέπεται για μια φορά σε  «Don’t Do It», σε μια προσπάθεια της εταιρίας να περάσει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ.

Η εταιρία αθλητικών ειδών πρόσθεσε ένα «όχι» μπροστά από το logo της καμπάνιας της και σε ένα μονόλεπτο βίντεο που συγκλονίζει ζητάει από όλους να μην γυρνάνε την πλάτη τους στον ρατσισμό.

 «Για μια φορά, Don’t Do It. Μην παριστάνεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική. Μη γυρνάς την πλάτη σου στο ρατσισμό. Μη δέχεσαι να αφαιρούνται ζωές αθώων. Μη βρίσκεις δικαιολογίες. Μην πιστεύεις ότι αυτό δεν σε επηρεάζει. Μην κάθεσαι και μην μένεις σιωπηλός. Μην πιστεύεις πως δεν μπορείς να είσαι μέρος μιας αλλαγής. Ας είμαστε όλοι μέρος της αλλαγής» αναφέρει χαρακτηριστικά το βίντεό της η Nike.

Μάλστα, η ανταγωνίστριά της, η Adidas εντυπωσίασε με την κίνησή της καθώς έκανε retweet, προβάλλοντας το μήνυμα της ανταγωνίστριας ΝΙΚΕ: «Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τα πράγματα».

Πηγή:newsbreak.gr