Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Δρομολογούνται οι «γαλάζιες» εξελίξεις στο Δήμο Καλαμάτας

Εβδομάδα εξελίξεων με φόντο και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τα όσα σε αυτοδιοικητικό επίπεδο πρώτου βαθμού διαμορφώνονται και σε σχέση με την Καλαμάτα, αλλά και με τις άλλες πρωτεύουσες Νομών. Τις επόμενες ημέρες θεωρείται βέβαιο ότι από την πλευρά του κόμματος θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις στήριξης υποψηφιοτήτων, που είτε έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, είτε έχουν εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους για εμπλοκή τους με τους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Κι αν για την Αθήνα κι άλλες μεγάλες πόλεις τα πράγματα έχουν λίγο έως πολύ ξεκαθαρίσει, το παζλ που καλούνται να λύσουν στη ΝΔ για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, φαντάζει λίγο πιο δύσκολο απ’ ότι αρχικά εκτιμούσαν. Με δεδομένο ότι η πόλη… ενδιαφέρει το κόμμα, δεν υπήρξε επί της ουσίας ποτέ ζήτημα για το αν θα υπάρξει επίσημη στήριξη ή όχι. Ωστόσο -και καλώς μέχρι σήμερα- το κόμμα έχει λάβει αποστάσεις από την… κούρσα διαδοχής του Π. Νίκα, τόσο από άτομα που βρίσκονται στη δημοτική του ομάδα, όσο και από στελέχη εκτός αυτής.

Με δεδομένο ότι σε επίπεδο προθέσεων σχεδόν όλοι ενδιαφέρονται, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ουδείς έχει τολμήσει το ένα παραπάνω βήμα της ανακοίνωσης. Όλες και όλοι με τον τρόπο τους απλώς συντηρούν την ιστορία της πρόθεσης, κρατώντας στάση αναμονής, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν και συμμετέχοντας σε διεργασίες.

Από τα ονόματα μάλιστα που έχουν περισσότερο «καεί» στην όλη συζήτηση, ούτε ο Π. Μπουζιάνης, ούτε η Μ. Οικονομάκου, ούτε η Ελ. Αλειφέρη και παρά τα όσα λένε οι ίδιοι ή διαρρέουν μέσω… κύκλων, έχουν επισήμως βγει μπροστά, αναμένοντας άραγε τι;

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τόσο οι παραπάνω… προθέσεις, όσο και οι υπόλοιπες που έχουν όλο αυτό το διάστημα εκφραστεί με διάφορους τρόπους, θα έχουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας -αν δεν τους προλάβουν οι εξελίξεις- μία καλή βάση για να κάνουν ένα βήμα εμπρός ή ένα πίσω. Άλλωστε οι ίδιες πηγές τονίζουν με έμφαση ότι το τοπίο σύντομα θα είναι «καθαρό» από κομματικής άποψης, κι έτσι όλοι θα μετρήσουν προθέσεις, φιλοδοξίες αλλά και αυτοδιοικητικές δυνάμεις καλούμενοι να αποδείξουν το μέχρι που (και με ποιον τρόπο) μπορούν να φτάσουν.

Πάντως ο δρόμος μέχρι τις εκλογές είναι μακρύς και ο πολιτικός… χρόνος ικανός για όλα.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Υ.Γ.1: Με τις.. διαβουλεύσεις και την αναζήτηση ισορροπιών η δημοτική ομάδα Νίκα κινδυνεύει στο τέλος να χάσει (αν δεν έχει ήδη συμβεί) το τρένο των εξελίξεων για την επόμενη ημέρα στο Δήμο. Κι αν όχι όλη η «ομάδα», ένα μεγάλο μέρος αυτής.

Υ.Γ.2: Επειδή αποκλείεται ακόμα κι ως ενδεχόμενο να υπάρξει μονάχα ένας συνδυασμός από τον «γαλάζιο» χώρο στη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας, θα ήταν ευτύχημα -όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν- με δεδομένη την απλή αναλογική, να σταματήσουν στους… δύο!

Υ.Γ.3: Λένε ότι όταν οι εξελίξεις σε προσπερνούν υπάρχει ο κίνδυνος να μείνεις έξω από το… κάδρο, για μια φωτογραφία της στιγμής… Τι, όχι;