Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Δυναμική στήριξη στους ελαιοπαραγωγούς -Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός ΑΑΤ Μάκης Βορίδης στην τηλεόραση Best

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι εξελίξεις που έρχονται από τις πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ και ειδικότερα του υπουργού Μάκη Βορίδη, που ενεργοποίησε ένα μεγάλο πλαίσιο παρέμβασης στην αγροτική στήριξη και μάλιστα για πρώτη φορά, τόσο δυναμικά και ουσιαστικά, για τους ελαιοπαραγωγούς. 126 εκατ. ευρώ, πρόκειται να διατεθούν ως αποζημίωση λόγω των συνεπειών της πανδημίας. 

Στραμμένα στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι όλων των ελαιοπαραγωγών τα βλέμματα, καθώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται η έκβαση του επαρκώς αιτιολογημένου αιτήματος που κατέθεσε η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφορικά με την ενίσχυση όλων όσοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, μιλώντας στον Θέμη Κανελλόπουλο, ο υπουργός Μάκης Βορίδης, όταν το αίτημα αυτό, γίνει δεκτό, οι ενισχύσεις θα ξεκινούν από 300 μέχρι και 4.000 ευρώ και θα αφορούν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες! “Η Ιταλία που έχει πολύ μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγή, έδωσε 40 εκατ. ευρώ σε δάνεια κι εμείς δίνουμε 126 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις, πράγμα που δείχνει τη θέληση της κυβέρνησης“, σημείωσε ο υπουργός, ο οποίος σχολίασε το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά διαχρονικά, που οι αγρότες ενισχύονται με αυτόν τον τρόπο.

Ξεχωριστά, ήταν όσα ανέφερε ο Μάκης Βορίδης και για τις αποζημιώσεις των πατατοπαραγωγών και των καλλιεργητών πρώιμων καρπουζιών, οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αλλά και στη συνάντηση που είχε για μια σειρά από ζητήματα, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.