Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Εισροή υδάτων σε Θ/Γ σκάφος στην θαλάσσια περιοχή του Κάβου Μαλέα

Για εισροή υδάτων σε Θ/Γ σκάφος ”FZOK” σημαίας Βρετανικών Παρθένων Νήσων, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Κάβου Μαλέα, ενημερώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών.
Στην περιοχή έσπευσε ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δυο (02) Ε/Γ – Λάντζες. Οι επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το Ε/Γ-Λάντζα “ΜΑΧΗ” Ν.Ν. 11 και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. που τους μετέφερε στον λιμένα Νεάπολης, ενώ οι δύο (02) Ε/Γ-Λάντζες με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ρυμούλκησαν το Θ/Γ με ασφάλεια στον λιμένα Παλαιόκαστρου.
Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβη στο λιμένα Παλαιὀκαστρου για την απάντληση υδάτων από το εν λόγω Θ/Γ,  ενώ από τον φορέα διαχείρισης του λιμένα τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για προληπτικούς λόγους.
Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”FZOK” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων.
Προσάραξη Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους στην Θεσσαλονίκη
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για προσάραξη του Ι/Φ ”ΕΛΙΣΑΒΕΤ” Ν.Θ. 1782, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή των εκβολών του Λουδία  στον Θερμαϊκό κόλπο.
Στην περιοχή έσπευσαν δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία (03) ιδιωτικά σκάφη. Με τη συνδρομή στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι τρεις επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο Α/Κ “ΣΤΕΛΙΟΣ” Λ.Θ. 20226 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε αλιευτικό καταφύγιο των εκβολών του ποταμού Λουδία, ενώ ασθενοφόρο όχημα τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ἙΛΙΣΑΒΕΤ” και ενημερώθηκαν οι ανωτέρω ιδιοκτήτες για την υποχρέωση απομάκρυνσης του Ι/Φ από την θαλάσσια περιοχή, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Σύλληψη 4 αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 52χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων X (X-RAY VAN) με την συνδρομή των στελεχών του γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του φορτίου, στο χώρο του επικαθήμενου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Διακομιδές ασθενών 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
– 78χρονου και 17χρονης από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Καβάλας, με το Ε/Γ-Λάντζα “ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” Ν.Κ. 282 και
– 40χρονου από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.