Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Εκδήλωση στην Καλαμάτα για την πολιτική προστασία

Εσπερίδα, με θέμα: «Πολιτική Προστασία – Διαχείριση φυσικών καταστροφών», θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, με ώρα έναρξης 19.00, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95).

Θα μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αντιπύραρχος Αθανάσιος Μπαλάφας από την 1η ΕΜΑΚ, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιμόρφωσης του ΟΑΣΠ Ασημίνα Κούρου και, από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει τους χώρους καταφυγής σε περίπτωση σεισμού.
Την εσπερίδα διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τη συμμετοχή του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).
Την επομένη, Τρίτη 13 Μαρτίου, θα διεξαχθούν δύο σεμινάρια: το πρώτο για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αντικείμενο την αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων και το δεύτερο για όλους τους εργαζόμενους στους δημοτικούς και ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, με αντικείμενο την αντισεισμική προστασία Παιδικών Σταθμών.
Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η φιλοξενία των ομιλητών και η διάθεση πίστωσης για την κάλυψη των εξόδων.