Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

ΕΝΦΙΑ 2020: Οδηγίες εκτύπωσης για τα εκκαθαριστικά, οι δόσεις και οι προθεσμίες

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ ήρθε και οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν ήδη την πρώτη δόση. Οι υπόχρεοι μπορούν να βρουν τα εκκαθαριστικά τους, τα οποία ανεβαίνουν σταδιακά, στο Ε9, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται έως σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ σταδιακά ολοκληρώνεται. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την έκτυπωση, τις προθεσμίες και τις δόσεις.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2020 από το taxisnet – Αναλυτικές οδηγίες

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2020 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.

Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει:

Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».
Επιλέξτε το τρέχον έτος (2020).
Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2019.
Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.
Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.
Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.
Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

AKINHTA ARXEIO

Παράταση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Οι πολίτες – φορολογούμενοι μπορούν, είτε να καταβάλουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση.

Σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2020

Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 που ίσχυε μέχρι πέρυσι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η προθεσμία πληρωμής της τελευταίας δόσης λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου του 2021.

Μην πληρώσετε αν δεν δείτε την προσωποποιημένη πληροφόρηση στο TAXISnet

Από το απόγευμα της Παρασκευής στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, πραγματοποιούν διαρκείς πιστώσεις κάθε είδους εκπτώσεων και επιστροφών, που δικαιούνται φορολογούμενοι και δεν τις έχουν λάβει μέχρι σήμερα.

Αυτός είναι ο λόγος, που η Προσωποποιημένη Πληροφόρηση στο myTAXISNET παράμενε εκτός λειτουργίας.

Πηγές της ΑΑΔΕ συνιστούν στους φορολογουμένους, που πρέπει να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, να δουν τις οφειλές εκτός ρύθμισης στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση πριν κάνουν την οποιαδήποτε πληρωμή.

Κι αυτό, διότι αν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό τους η οποιαδήποτε έκπτωση, το ποσό, που θα πρέπει να πληρώσουν, θα είναι χαμηλότερο από αυτό, που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.
Πηγή: in.gr