Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι πληρώνονται – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ακόμα 18.000 δικαιούχοι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ

Η  καταβολή της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, έχει ήδη ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες, ενώ συνεχίζονται οι διαδοχικές πληρωμές από τον ΟΑΕΔ μέσα στον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ακόμα 18.000 δικαιούχοι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ. Σημειώνεται, ότι συνολικά οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 130.000.

Το επίδομα των 400 ευρώ έχει ήδη καταβληθεί σε 45.000 μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι είχαν επιβεβαιώσει το IBAN τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ με την προβλεπόμενη διαδικασία έως και το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου έως και τις 25 Νοέμβριου 2020,
  • Παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που καταβλήθηκε το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2020.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous