Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Επίσκεψη Αναστασόπουλου – Επιτάχυνση διαδικασιών για το Φιλιατρινό φράγμα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, επισκέφθηκε την Παρασκευή  το Φιλιατρινό φράγμα στη Χριστιανούπολη Φιλιατρών. Ταυτόχρονα, έγινε και επίσκεψη – αυτοψία της τριμελούς επιτροπής της ανεξάρτητης αρχής φραγμάτων προκειμένου να εγκρίνει τον υποβληθέντα από την Περιφέρεια φάκελο της πλήρωσης του φράγματος.

Η επιτροπή συνέλεξε όλα τα δεδομένα και τις μετρήσεις του φράγματος παρουσία του διευθυντή κ. Κωστόγιαννη και των στελεχών της υπηρεσίας υλοποίησης του έργου. Μετά την σχετική έγκριση από την αρμόδιο ανεξάρτητη αρχή φραγμάτων θα προχωρήσει η πλήρωση του φράγματος.

Σχετικά με την υπόθεση των δικτύων άρδευσης, σύντομα θα γίνει επίσκεψη  μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα περαιτέρω, ώστε να προωθηθεί άμεσα το πολύ σημαντικό αυτό θέμα άρδευσης της Τριφυλίας.

Είναι γνωστό ότι το Φιλιατρινό φράγμα ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2017 με χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διευθύνουσα υπηρεσία την τεχνική υπηρεσία της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.