Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Επαφές με δημάρχους ξεκινά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Επαφές με τους δημάρχους της Περιφέρειας ξεκινά  από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με θέμα συζήτησης τα χρηματοδοτικά προγράμματα και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια σχετικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, στην Τρίπολη.

Πρώτο προς εξέταση αντικείμενο θα αποτελέσει πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), ενώ οι πάνω συναντήσεις του επριφερειάρχη θα είναι με τους δημάρχους Ναυπλίου και Αργους, δήμων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ΒΑΑ.

“Μετά τους δημάρχους θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τους υπόλοιπους ωφελούμενους. Οι συναντήσεις θα αφορούν τα έργα που σκεφτόμαστε να εντάξουμε. Θα ζητήσουμε την άποψή τους, αλλά θα δώσουμε και κατευθύνσεις, προκειμένου από τα χρήματα τα οποία έχουμε να διαπιστώσουμε τι μπορούμε να εντάξουμε σε κάθε δήμο και σε κάθε περιοχή. Η Περιφέρεια είναι συμπαραστάτης των δήμων, αλλά και όλων των ωφελουμένων, ώστε να προχωρούν τα προγράμματα. Δεν είμαστε ούτε αφεντικά, ούτε τιμωροί” επισήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με αντικείμενο το ΕΣΠΑ / ΠΕΠ Πελοποννήσου, έγινε επίσης αξιολόγηση της παρουσίας της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων. Στη διεθνή αυτή συνάντηση την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ας σημειωθεί ότι στη σημερινή σύσκεψη, στην Περιφέρεια μετείχαν ειδικοί σύμβουλοι, εξειδικευμένοι σε θέματα ΕΣΠΑ και οι οποίοι θα ασχολούνται τόσο με το ΠΕΠ όσο και άλλα προγράμματα.