Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

«Εφυγε» ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο καθώς το βράδυ του Σαββάτου, πέθανε ο Θεόδωρος Μιχόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία του θανάτου του ήταν ανακοπή καρδιάς. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος είχε εργαστεί σε τηλεοπτικά και έντυπα μέσα. Ηταν στενός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ διετέλεσε μέχρι πρόσφατα και υπεύθυνος Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Εμπειρος δημοσιογράφος, εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση και την ΕΡΤ, υπηρετώντας τη δημοσιογραφία κι από θέσεις ευθύνης σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Με αξιόλογη κοινωνική δράση και πολιτική παρουσία ο Θοδωρής Μιχόπουλος είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν και στενός συνεργατής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Είχε ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, συνδιαμορφώνοντας την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του το μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:

«Πέθανε τα ξημερώματα ο Θοδωρής Μιχόπουλος, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος».

Παππάς: Αντίο φίλε, ήσουν πολύτιμος

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, έγραψε για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου: «Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος».

Τζανακόπουλος: «Αντίο “παππού”»

Με τη φράση «Αντίο “παππού”», σε ανάρτηση του στο twitter, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Θοδωρή Μιχόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει και επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Βούτσης: Τίμησε το λειτούργημά του

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης.

Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους.

Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

ΝΔ: Ηταν συνεπής και μαχητικός

Τα συλλυπητήρια για την απώλεια του Θόδωρου Μιχόπουλου εκφράζει με ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφία υπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους. Στην οικογένειά του και στο κόμμα του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μπακογιάννη: Είχε φίλους σε όλους τους χώρους

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτησή της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους».

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, έγραψε για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου: «Απλός, ανθρώπινος, εργατικός. Συνεπής στις αριστερές του ιδέες. Έντιμος απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Καλό ταξίδι Θοδωρή».

Σταύρος Θεωδοράκης: «Ήταν έντιμος και λεβέντης»

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτηση του στο Τwitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Άλλη μια κεραμίδα πρωί Κυριακής. Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήρια μου σε όσους τον αγάπαγαν», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Φωτογραφίες: INTIMEnews / INTIMEsports

Καμίνης: Ηταν έντιμος και συγκροτημένος

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνη δήλωσε:

«Ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος, κυρίως όπως τον γνώρισα από απέναντι όχθες στην αναμέτρηση του 2014 για τις δημοτικές εκλογές, ήταν ένας άνθρωπος έντιμος, συνεπής και συγκροτημένος. Τα συλλυπητήριά μου στους δικούς του».

Ενωση Κεντρώων: Είχε ήθος, αρχές, εργατικότητα

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει με ανακοίνωσή της τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου. «Τον Θοδωρή Μιχόπουλο, θα τον θυμόμαστε, για το ήθος, τις αρχές και την εργατικότητα του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και στους οικείους του», αναφέρει.

Χρηστίδης: Ανεξίτηλη η πορεία του

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:

«Η πορεία του Θόδωρου Μιχόπουλου στο δημοσιογραφικό χώρο θα μείνει ανεξίτηλη. Όπου και αν εργάστηκε, έδειξε ευσυνειδησία, συνέπεια, αξιοπρέπεια. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΕΣΗΕΑ: Eμεινε σταθερός στις απόψεις του και υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος

Τα συλλυπητήρια της εκφράζει η ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, ενός καλού συναδέλφου, «ο οποίος τίμησε με την παρουσία και τη δράση του την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε ως ένας μαχητικός δημοσιογράφος με πάθος και άποψη».

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος», σημειώνει, «υπήρξε ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε σκληρά και γόνιμα με επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι συνάδελφοι και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για το ήθος, την απλότητα και το χιούμορ του. Υπήρξε δημοσιογράφος με εξαιρετική ικανότητα στην πολιτική ανάλυση αλλά και την επικοινωνία. Έμεινε σταθερός στις απόψεις του και υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος. Κέρδισε τη συμπάθεια και την αναγνώριση ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός».

Και προσθέτει: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1983 στην εφημερίδα «Αυγή», ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια, ανέλαβε αρχισυντάκτης αλλά και πολιτικός αρθρογράφος. Παράλληλα, εργάστηκε στις εφημερίδες “Το Βήμα”, “Η Πρώτη”, και στην “Εποχή” ως αρθρογράφος. Διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, αρχισυντάκτης πολιτικών εκπομπών στην “ΕΡΤ”, τον “ANTENNA”, τον “ΣΚΑΙ” και το “STAR”. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καθώς και του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας».

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αριστερός δημοσιογράφος πρώτης γραμμής, ένας αταλάντευτος αγωνιστής»

Θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με συλλυπητήριο μήνυμα του γραφείου Τύπου. «Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον σύντροφο, συναγωνιστή, συνεργάτη και φίλο Θοδωρή Μιχόπουλο, που τόσο ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από τη ζωή», σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1952. Οργανώθηκε στην Αριστερά από τα χρόνια των σπουδών του, πρώτα στην ΟΣΕ. Η πρώτη του επαφή με τον χώρο της ανανεωτικής κομμουνιστικής Αριστεράς έγινε μέσω της συνεργασίας του με το περιοδικό «Κομμουνιστική Θεωρία και πολιτική», με υπεύθυνο τον Γρηγόρη Γιάνναρο. Ακολούθησε η ένταξή του στο ΚΚΕ (εσωτερικού), την ΑΚΟΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως, αναφέρεται στην επαγγελματική διαδρομή και τους αγώνες του στην υπόθεση της ανανεωτικής Αριστεράς και υπογραμμίζει: «Κορυφαίος δημοσιογράφος των εφημερίδων και της τηλεόρασης, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την Αυγή. Μάχιμος συνδικαλιστής του χώρου, υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος στην ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκεια της μακράς και λαμπρής σταδιοδρομίας του ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε μια σειρά από ΜΜΕ, εργαζόμενος  για πολλά χρόνια  στην ΕΡΤ, αλλά και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΙ, και  ΣΤΑΡ. Εργάστηκε άοκνα για το κόμμα, συντελώντας αποφασιστικά στην επικοινωνιακή προβολή, τις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά και την καθημερινή δουλειά. Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εργάστηκε στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Tσακαλώτου, ενώ ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του, έγραφε στην Εποχή και την Αυγή. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αριστερός δημοσιογράφος πρώτης γραμμής, ένας αταλάντευτος αγωνιστής που έδωσε όλες του τις δυνάμεις, μέχρι την τελευταία στιγμή, στην υπόθεση της ανανεωτικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, της επικοινωνιακής δουλειάς και των κομματικών μέσων. Η συνέπειά του, η προσήλωσή του στην υπόθεση της Αριστεράς, το χιούμορ του, η στρατηγική σκέψη και η ευφυΐα του Θοδωρή Μιχόπουλου θα μας λείψουν. Κυρίως, όμως, θα μας λείψει η ανθρωπιά και η αυθεντικότητά του. Υπήρξε ένας πολύτιμος σύντροφος και ένας αγαπημένος φίλος για όσους τον γνώρισαν. Η απώλειά του, είναι πραγματικά επώδυνη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους συντρόφους του».

Πηγή: iefimerida.gr