Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Ημερίδα της ΕΣΕΕ για τις 120 Δόσεις και την τραπεζική ρευστότητα

Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, η θεματική ημερίδα της ΕΣΕΕ: «120 Δόσεις και Τραπεζική Ρευστότητα».

Την παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων ως προς την εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και την πρόσβαση των επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση και τις προοπτικές της, έκαναν ο φοροτεχνικός – οικονομολόγος κ. Γιώργος Χριστόπουλος και η οικονομολόγος, εμπειρογνώμων σε τραπεζικά θέματα κα Μαρία Μυζήθρα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν έμποροι και επαγγελματίες της Καλαμάτας και εκπρόσωποι των τοπικών δημοτικών αρχών και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.  Στους συμμετέχοντες δόθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός ανοιχτού διαλόγου, ο οποίος ακολούθησε τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων και φώτισε σημαντικές πλευρές των δύο θεμάτων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, στην παρέμβασή του, επεσήμανε ότι φορολογία και τραπεζική ρευστότητα είναι τα δύο μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εμπόρους όλης της χώρας.  Τόνισε πως η υπερφορολόγηση και η άρνηση των τραπεζών να επιτελέσουν το ρόλο τους στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων νοθεύουν την ισονομία και τον ανταγωνισμό, καθηλώνουν την επιχειρηματικότητα και εντέλει ανακόπτουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Τέλος, σημείωσε ότι οι ενημερωτικές εκδηλώσεις των μελών των Εμπορικών Συλλόγων θα συνεχιστούν για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με στόχο να «οπλίσουν» την ΕΣΕΕ με τεκμηριωμένα επιχειρήματα στη συνεχή διαβούλευση που έχει με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης.