Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Η άλλη Αμερική και ο… πορνοστάρ!

Γράφει ο Γιώργος Δημητρούλιας

Εκδότης «το Αντίδοτο», τέως Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Τα φαινόμενα τύπου Trump που βλέπουμε να γιγαντώνονται σήμερα έχουν την εξήγησή τους. Η κρίση της Παγκοσμιοποίησης έχει δημιουργήσει μια σύγχυση σε όλα τα επίπεδα, τα οποία από την μία πλευρά χαρακτηρίζονται από την τάση απόρριψης των αποτελεσμάτων της Παγκοσμιοποίησης και από την άλλη αυτά εκφράζονται από γνήσιες λαϊκές δυνάμεις που πλήττονται από αυτήν την κατάσταση.

Εποχή μετάβασης σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Μέχρι τώρα η Παγκοσμιοποίηση εκπορευόταν από, αρχικά, την Αγγλία και κατόπιν τις ΗΠΑ. Η φιλελεύθερη δεξιά και η αμερικανομαρξιστική αριστερά είναι και ήταν σε όλο τον κόσμο οι πολιτικοί εκφραστές των «ανοικτών συνόρων», της παράνομης μετανάστευσης και του αμερικάνικου τρόπου ζωής. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην με τις σημερινές, πρώην αποικιακές χώρες, με επικεφαλής την Κίνα, που εκμεταλλεύονταν στο παρελθόν από τις δυτικές δυνάμεις να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση παγκοσμίως. Από κοντά έρχονται και οι δυνάμεις που ήταν οι χαμένες κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Έχουμε εισέλθει σε μία νέα εποχή που η τεχνολογία και μαζί με αυτή η οικονομική ανάπτυξη έχει φύγει από τις παραδοσιακές χώρες που υποστήριζαν την παγκοσμιοποίηση, όπως η Αγγλία και οι ΗΠΑ, και έχουν πάει στην Ιαπωνία, η οποία πρωτοπορεί στην χρήση βιομηχανικών ρομπότ  και στην Κίνα που επενδύει συνεχώς σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην τεχνολογία. Το ίδιο κάνει και η Γερμανία εκμεταλλευόμενη και την δυναμικότητα των άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών που συνθέτουν το ευρώ. Η Ινδία θα συμπληρώσει, εφόσον αναπτυχθεί, αυτό το παζλ των οικονομικών και τεχνολογικών εξελίξεων μεταφέροντας το επίκεντρο της ηγεμονίας ανατολικότερα από τις ΗΠΑ που βρίσκεται σήμερα.

Αυτή η κρίση της παγκοσμιοποίησης και της μετάβασης στο καινούριο την είδαμε στο Brexit και στην εκλογή του Τραμπ.

Στην Αμερική είδαμε ότι την εκλογή Τραμπ στήριξαν ανειδίκευτοι λευκοί εργάτες μαζί με λευκούς του μεσαίου και μικρομεσαίου εισοδήματος χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση. Αυτούς που αποκάλεσε η κυρία Κλίντον ‘deplorables’ δηλαδή αξιοθρήνητους.

Η αδιαφάνεια, η διαφθορά που προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από την κυριαρχία των λόμπυ που προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα και η υπερπαραγωγή κανονισμών που δεν έχουν άλλο λόγο παρά την δικαιολόγηση της ύπαρξης ενός κράτους με μια τεράστια γραφειοκρατική μηχανή που εξασφαλίζει τα προνόμια όσων ανήκουν σε αυτή βρίσκονται στο στόχαστρο του Trump.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μπορούμε να βρούμε είναι η σκληρή στάση που παίρνει απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία. Για το τέλος άφησα την αντίθεσή του στην «πολιτική ορθότητα» που μας έχει επιβάλλει τόσες δεκαετίες τόσο η φιλελεύθερη δεξιά όσο και η αμερικανομαρξιστική αριστερά, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτά που πρεσβεύει το Εθνικό Κράτος.

Το Φαινόμενο και ο Άνδρας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Greg Johnson πήρε μια συνέντευξη για λογαριασμό του Counter-Currents Publishing από τον γάλλο φιλόσοφο του Παραδοσιακού κινήματος  Alain de Benoist.

Ο γάλλος φιλόσοφος, αναλύοντας την νίκη του Τραμπ, θεωρεί ότι πρέπει να διαχωρίσουμε το «φαινόμενο Τραμπ» από τον άνδρα Τραμπ. Το «φαινόμενο Τραμπ» είναι αυτοί οι παράγοντες  που έκαναν δυνατή αυτήν την εκλογή, δηλαδή είναι η αντίσταση των αμερικάνων πατριωτών εναντίον του ολιγαρχικού συστήματος που επιβάλλεται σε αυτήν την χώρα. Υπό αυτήν την οπτική το «φαινόμενο Τραμπ» δεν είναι διαφορετικό από το «φαινόμενο του Bernie Sanders» (αριστερός υποψήφιος των  Δημοκρατικών). Όσο αναφορά τώρα με τον άνδρα Τραμπ, ο Μπενουά πιστεύει ότι είναι ένας φαντασιόπληκτος, εγωκεντρικός, παρορμητικός και ολοκληρωτικά μη προβλέψιμος χαρακτήρας. Δεν έχει καμία εμπειρία πάνω στην πολιτική και πιστεύει ότι η Αμερική μπορεί να διοικηθεί όπως μια επιχείρηση.

Εδώ έκανε λάθος, ο Γάλλος φιλόσοφος, γιατί ο Τραμπ ξεδιάκρινε μετά από αρκετό καιρό στην εξουσία πως δουλεύει το σύστημα. Η ανάκτηση της εξουσίας από το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ (η φιλελεύθερη αριστερόστροφη ελίτ, υπέρ της Παγκοσμιοποίησης και ενός μονοπολικού κόσμου) θα σημάνει ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η υποκριτική επίδειξη συμπόνιας στις ΗΠΑ συνιστά ακόμα ένα κεφάλαιο στην πολιτική προπαγάνδα του Βαθέως Κράτους (Μπάιντεν, Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, Τζορτζ Σόρος, Bill Gates –αναφώνησε πρόσφατα Black Lives Matters- κ.α.), προκειμένου να βυθίσει την Αμερική στο χάος και οι διεθνιστές να νικήσουν στις ερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου τον Ντόναλντ Τραμπ, αν όχι να τον ανατρέψουν πριν από αυτές.

Ο φόνος του Φλόιντ έδωσε μεν αφορμή να ξεσπάσουν απλοί πολίτες αλλά ταυτόχρονα έγινε σημαία σκοτεινών πολιτικών δυνάμεων που πήραν την πρωτοβουλία των κινητοποιήσεων και, μέσω συμμοριών και οργανώσεων ANTIFA, έφτασαν στο σημείο να καταλάβουν ελεύθερο αμερικανικό έδαφος στο Seattle, κάτι που το Βαθύ Κράτος, μέσω της Δημάρχου της πόλης, αποκάλεσε «καλοκαίρι αγάπης», σε έναν συνειρμό, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, σχετικό με την «αραβική άνοιξη» σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, η οποία έγινε τελικά «χειμώνας» υπό της σπάθης των τζιχαντιστών.

Ποιος ήταν ο George Floyd;

Το θύμα ήταν από το Χιούστον του Τέξας και είχε συλληφθεί για ναρκωτικά και άλλες έκνομες ενέργειες. Το 2009 είχε εκτίσει τέσσερα χρόνια στην φυλακή για ένοπλη ληστεία. Το 2014 μετακόμισε στην Μινεάπολη όπου έμεινε άνεργος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Είχε παίξει και σε ταινίες πορνό, όπως έγραψε ελληνική καθημερινή εφημερίδα, που παρουσίασε και σχετικές φωτογραφίες.

Μετά την οικονομική καταστροφή που επέφερε ο κορωνοϊός, ακολουθεί, όπως βλέπουμε, η πολιτικοκοινωνική παρακμή που επιφέρουν οι λεηλασίες των αριστεριστών και των συμμοριτών, ενώ παράλληλα όσοι επηρεάζουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής μάζας (ηθοποιοί, αθλητές, διανοούμενοι κ.α.), ζητούν αλλαγή!

Λίγοι πρόσεξαν την «αρμονία» των γεγονότων προς μία κατεύθυνση. Πρώτα η οικονομία, μετά η πολιτική!

Τι είδους αλλαγή μας περιμένει όμως; Αυτή που είχε ζητήσει ο σημερινός… διανοούμενος του Κομμουνισμού. Ο κομμουνιστής θεωρητικός από την Σλοβενία, Slavoj Žižek, μέντορας του Αλέξη και λοιπών χαβιαροαριστερών, με αφορμή τον κορωνοϊό, είχε αναφέρει, γράφοντας στο Russia Today:

«Καθώς ο πανικός για τον κορωνοϊό εξαπλώνεται, πρέπει να πάρουμε την ύστατη απόφαση: Ή θα ενσαρκωθεί η πιο βάρβαρη λογική της επιβίωσης του πιο ικανού ή ένας παγκόσμιος κομμουνισμός με διεθνή συντονισμό και συνεργασία».

Ο Žižek είχε σπεύσει να διευκρινίσει ότι σκέφτεται το…. καλό είδος του κομμουνισμού, όχι εκείνο το αιμοσταγές καθεστώς που γνώρισε η ανθρωπότητα. Θα πρόκειται φυσικά για έναν σύγχρονο κομμουνισμό με την βοήθεια της τεχνολογίας, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει την αστυνόμευση των ανθρώπων, με drones, θερμικές κάμερες, ρομπότ κοκ.

Ο Ζίζεκ «δικαιώνεται», καθώς πράγματι εξαπλώνεται το χάος και ο νόμος της ζούγκλας! Άρα ως «λύση» θα προταθεί μία παγκόσμια «κομμουνιστική» κυβέρνηση;

Με τον κορωνοϊό η αστυνομία, ήταν καλή! Τώρα ξανάγινε κακή μετά την δολοφονία του George Floyd, η οποία ενδέχεται να ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών (αστυνομικός και θύμα δούλευαν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο).