Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Η αλήθεια για το συνέδριο της ΓΣΕΕ που δεν έγινε ποτέ και ο εργασιακός… μεσαίωνας στη Μεσσηνία

Για προεκλογικό τρικ του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), έκανε λόγο σχολιάζοντας όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ τελικά στην Καλαμάτα, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Γιώργος Κανέλης.
Μιλώντας στον Best 97,3 ο κ. Κανέλης, αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ, αναφέρθηκε και στην ΓΣΕΕ που όπως είπε δεν είναι πραγματικά κοντά στον εργαζόμενο και πρέπει να γίνει ουσιαστικά ταξική και επεσήμανε πως αντίστοιχες καταγγελίες για νόθους αντιπροσώπους υπήρχαν και στο παρελθόν, αλλά αντιμετωπίζονταν με το σωστό τρόπο και όχι με… προεκλογικές ακρότητες.

Ιδιαίτερα σημαντικά, ήταν όσα σημείωσε ο Γιώργος Κανέλης για την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, περιγράφοντας έναν εργασιακό… μεσαίωνα, με απλήρωτους εργαζομένους, πολύ χαμηλές αμοιβές, «μαύρη» εργασία και μια σειρά από πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν λύνονται ελέω… της στοχευμένης όπως τη χαρακτήρισε, μη στελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία έχει μόλις 3 από τα 10 το λιγότερο άτομα προσωπικό, που θα χρειαζόταν! Τέλος, ο κ. Κανέλης, κάλεσε όλους να εμπιστεύονται το Εργατικό Κέντρο και να προβαίνουν σε καταγγελίες, αφού αν επιθυμούν θα τηρείται η ανωνυμία τους, ενώ ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Θανάση Πετράκου, χαρακτήρισε «αμαρτωλή» την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, η οποία όπως σημείωσε, δεν παρήγαγε έργο.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου