Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Η αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη μέλος του ΔΣ της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας

Μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, κατέχει πλεον η μεσσήνια αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη .

Η Δρ. Ξένη Αραπογιάννη εκλέχτηκε ομόφωνα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου 2021. Η εκλογή της κ. Αραπογιάννη είναι εξαιρετικά τιμητική, δεδομένου ότι η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία είναι το αρχαιότερο επιστημονικό Ίδρυμα της  Ελλάδος, με τεράστιο διεθνές επιστημονικό κύρος.  Μάλιστα η απόφαση της εκλογής της κα Αραπογιάννη υπογράφεται από δύο κορυφαίους Ακαδημαϊκούς τους κ. Απόστολο Σ. Γεωργιάδη, Πρόεδρο του Δ.Σ και Βασίλειο Χ.Πετράκο, Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ., οι οποίοι επισημαίνουν ότι η επιστημονική συνδρομή και η εν γένει βοήθειά της, θα αποτελέσουν κύριο παράγοντα στην επιτυχία του έργου της Εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό την αιγίδα της Αρχαιολογικής Εταιρείας έχουν διενεργηθεί οι μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανασκαφές στη χώρα μας ενώ στη Μεσσηνία πραγματοποιούνται οι ανασκαφές της αρχαίας Μεσσήνης, της αρχαίας Θουρίας και της Ίκλαινας. Επίσης το εκδοτικό έργο της Αρχαιολογικής Εταιρείας είναι ογκωδέστατο με αρχαιολογικές δημοσιεύσεις υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου καταξιωμένων αρχαιολόγων.