Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Η… επόμενη ημέρα στο Δήμο Καλαμάτας

Ο καιρός επιτάσσει επιλογές κοινωνίας και η συνθήκη αυτή έγινε ακόμη πιο διακριτή στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκ του αποτελέσματος -γιατί εκεί κρίνονται τα περισσότερα- μπορεί κανείς να το δει στις επιλογές των πολιτών όπως αυτές εκφράστηκαν στην κάλπη. Μια απόφαση που δεν δύναται να διαμερισματοποιείται -κατά το δοκούν- όπως ορισμένοι άστοχα και με δόσεις σουρεαλισμού επιχείρησαν να το πράξουν, για να «διασκεδάσουν» ή να παραλλάξουν τις όποιες… εντυπώσεις.

Πέρα από αυτό -και μένοντας στη νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα- είναι καλό κανείς να αναζητήσει την κοινωνική αποτύπωση της επιλογής των πολιτών και στην όλη αναφορά που μπορεί να εκφράζεται μέσα από τα ίδια τα πρόσωπα και το στίγμα τους. Και αυτό είναι ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς. Τα κοινωνικά και αυτοδιοικητικά ένσημα του Θανάση Βασιλόπουλου αξιολογήθηκαν…

Κατάφεραν να… εμπνεύσουν και να οδηγήσουν μια παράταξη ομογενοποιημένα σε μια συνέχεια και σε μια επόμενη μέρα, τέτοια που πλέον να γίνεται σεβαστή από όλους, εσω-αντιπάλους και μη. Κατάφεραν να λειάνουν τις όποιες αντιθέσεις ενός χώρου που είχε τριχοτομηθεί και να αποδώσουν και στοιχεία αποδοχής πολιτών, εκτός της όποιας «παραταξιακής» ή «οικογενειακής» προσέγγισης που απέκτησαν αυτές οι εκλογές.

Βέβαια, το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η αυτοδιοικητική συνεκτικότητα, η σύνθεση και η συναίνεση, η οποία δύναται να επιτευχθεί σε μια ανώτερη από την προσωπική αναγκαιότητα που μπορεί να εκφράζεται μέσα από τις όποιες επιδιώξεις της επόμενης ημέρας.

Και αυτή είναι η επιδίωξη ο Δήμος να πάει μπροστά και με ταχύτητα. Το όποιο… φρενάρισμα σε τερτίπια αριθμητικής καταγραφής και στείρας άρνησης δεν θα βοηθήσει την Καλαμάτα.

Και οι πολίτες, ακριβώς επειδή επέλεξαν με κοινωνικά κριτήρια, δεν πρόκειται να συγχωρέσουν πρακτικές που θα ταλανίζουν την όποια εξέλιξη, μιας και ξεκάθαρα με την ετυμηγορία τους επιβάλλουν προς όλους τους συνδυασμούς, την κατεύθυνση της σύνθεσης.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια