Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Η… ευκαιρία του Νίκα για την Πελοπόννησο

Η εποχή της αδράνειας τελείωσε κι αυτό το βλέπει κανείς στον «αέρα» της Περιφέρειας. Το μεγάλο ζήτημα και η πρόκληση είναι η εποχή της παραγωγής έργου! Ξεκάθαρα…

Σε μια Πελοπόννησο που μπούχτισε από επικοινωνία και που συναγωνίστηκε τον… ποιητή Φανφάρα, τώρα είναι η ώρα του αποτελέσματος.

Και είναι η ώρα η Πελοπόννησος να ξεμπερδεύει με το παλιό, ότι κι εάν αυτός ο όρος εκφράζει. Νοοτροπία, συμπεριφορά, εξουσιολαγνεία, συστημικότητα.

Τα πρώτα βήματα Νίκα δείχνουν να φεύγουμε από την πολύ θεωρία και να περνάμε στην πράξη και δυστυχώς κι αυτή ξεκινά από το… μηδέν.

Τα αυτονόητα… όπως η αναδιοργάνωση του διοικητικού σχήματος, των δομών, των υπηρεσιών πρέπει να γίνουν και να γίνουν πιο λειτουργικά και άμεσα. Ενδεικτική η σημείωση, πως ξοδεύαμε 1,8 εκατ. € σε ενοίκια το χρόνο για να μένει σε κάποιους το «μαγαζί-γωνία».

Θέματα που έχουν να κάνουν με τα έργα και τους πόρους, εδώ όπου φθάνουμε ένα βήμα πριν την απώλεια με το… τραγικό 22% απορρόφηση, μπαίνουν σε αναπροσδιορισμό και όπου απαιτείται απεντάξεις και εντάξεις νέων, μεγάλων και αναγκαίων.

Έννοιες ξεχασμένες όπως η συνεργασία με άλλες παρατάξεις επανέρχονται στο προσκήνιο. Συνεργασία με όλους εκτός από τους 3-4 που ακόμη και στην πρόσφατη ορκωμοσία στη δική τους «νιρβάνα» χαμογελούσαν επιδεικτικά με τα λεγόμενα του νέου Περιφερειάρχη.

Και επιτέλους να φύγει αυτή η “ομίχλη” στην Πελοπόννησο για τα περί διαφάνειας… Ο κόσμος θέλει να ξέρει τι και πως και κάποιοι να λογοδοτούν.

Απλά και βασικά λείπουν δυστυχώς στην Πελοπόννησο και αυτά τα απλά και βασικά πρέπει να δρομολογήσει ο νέος Περιφερειάρχης μη συμβιβαζόμενος με τον χρόνο και σπάζοντας… αβγά. Και εδώ έχει μια ευκαιρία να τα κάνει όλα από την αρχή!

Υ.Γ. Φάουλ… από τον κ. Νίκα να μην ευχηθεί στον απερχόμενο καλή επιτυχία στο… φόρουμ!