Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Νέα… καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ρομά από το Δήμο Καλαμάτας

Με αφορμή την επέλαση του τυφώνα ΙΑΝΟΥ περιοχές της Ελλάδας θρήνησαν συμπολίτες μας, ενώ μετράμε ανυπολόγιστες ζημίες…

Οι προειδοποίησης των ειδικών χρόνια τώρα μιλάνε για τις κλιματικές αλλαγές…

Σκοπός της ανοιχτής επιστολής  είναι η καταγγελία  και η ενημέρωσή σας για τη στάση του δήμου Καλαμάτας και προσωπικά του δημάρχου κ. Θανάση Βασιλόπουλου και όλων των εκλεγμένων στο δήμο, καθώς επίσης του αντιπεριφερειάρχη  κ. Στάθη Αναστασόπουλου και κάθε εμπλεκόμενου στο θέμα πολιτικής προστασίας.

Δυστυχώς η διαχρονική αδιαφορία της πολιτείας μέχρι και σήμερα θέλει τους Έλληνες πολίτες Ρομά να ζούνε σε άθλιες συνθήκες!!!

Στην πόλη της Καλαμάτας τρεις δεκαετίες τώρα υπάρχει ο μεγαλύτερος καταυλισμός των   «Ελλήνων Τσιγγάνων Φυλή Χαλκιδαίων».

Εκεί ζούνε  περίπου 250 άνθρωποι  μαζί με τα παιδιά τους.

Όταν άρχισαν οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων αντιλαμβάνεστε ότι υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία, δεδομένου του γεγονότος ότι τον περσινό Σεπτέμβριο ένας τυφώνας είχε περάσει μέσα από τον καταυλισμό ισοπεδώνοντας το μεγαλύτερο μέρος δίχως ευτυχώς να υπάρξει απώλεια ζωής. Και τότε η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις εκκλήσεις μας να μεταφερθούν τα παιδία και οι μητέρες σε ασφαλές μέρος μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών…

Φέτος λοιπόν δεν είναι μόνο ο κυκλώνας  ΙΑΝΟΣ που όλοι αδιαφόρησαν με πρώτο το δήμαρχο Καλαμάτας . Αντιλαμβάνεστε τι θα γινόταν εάν το φαινόμενο δεν άλλαζε κατεύθυνση… εκείνες λοιπόν τις δύο κρίσιμες μέρες οι Τσιγγάνοι βρήκαν καταφύγιο στην κεντρική αγορά Καλαμάτας .

Ένας χώρος με σκέπαστρο αλλά ανοιχτός . Το πιο απλό που θα μπορούσε να γίνει είναι να μεταφερθούν σε έναν κλειστό χώρο για παράδειγμα στο εθνικό στάδιο της πόλης.

Και ας έρθουμε στη Πανδημία του COVID 19

Από τις αρχές της πανδημίας ζητούσαμε από το δήμαρχο άμεσα, απολύμανση , ενημέρωση και νερό, επάρκεια νερού. Φτάσαμε στο σημείο για να ακουστούμε να δημοσιοποιήσουμε τα email … που είχαμε στείλει.

Από τις 4 Αυγούστου οπότε κι έχουμε νέα κρούσματα COVID 19,  με επιστολή ενημερώνεται  ο δήμαρχoς,  ώστε  να φροντίσει για την επάρκεια νερού στον καταυλισμό. Επίσης ζητάμε   την άμεση ενημέρωση των επικεφαλής και όλων των δημοτικών συμβούλων καθώς και του Συνήγορου του Δημότη.

Όχι μόνο δεν απέστειλαν την επιστολή δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα νερό.

       Email: 4/8/2020 2:26 μμ

Το ίδιο email 4/8/2020 2:30 μμ στέλνω και στο Γ.Γ. Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης             και Καταπολέμησης της Φτώχειας   κ. Γιώργο Σταμάτη

Προς δήμαρχο Καλαμάτας

Παρακαλώ για κοινοποίηση :
-Συνήγορο του δημότη
-πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου
-επικεφαλής και λοιπούς δημοτικούς συμβούλους

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Επειδή η πανδημία του κορωνοϊού επανέρχεται στο προσκήνιο, θέλω να σας θυμίσω ότι στο κέντρο της πόλης σας, 30 και πλέον χρόνια υπάρχει ο καταυλισμος των Ελλήνων Τσιγγάνων. Ως ενεργός πολίτης για μια ακόμη φορά σας ζητώ να φροντίσετε να υπάρχει επάρκεια νερού στον καταυλισμό.
Τόσο η πολιτική προστασία, όσο και η επιστημονική κοινότητα επανέρχονται με τα μέτρα προστασίας… Το νερό είναι σε πρώτο πλάνο!!! Επειδή διαχρονικά και δυστυχώς πολύ περισσότερο στις μέρες σας αγνοείται ΤΑ ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ, παρακαλώ εντός της εβδομάδας να φροντίσετε για την επάρκεια  νερού στον καταυλισμό.

Με εκτίμηση
Γεωργία Φασσου
Ενεργός πολίτης
Τηλέφωνο :6953001262

Στις 19/8/2020 11:10 πμ στέλνω δεύτερο email 19/8/2020 11:10 πμ

 

Κοινοποιώ: στο Συνήγορο του πολίτη & στο Συνήγορο του δημότη

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Ως ενεργός πολίτης από τις 3 Αυγούστου 2020, σας είχα ζητήσει να φροντίσετε ώστε στον καταυλισμό των Ελλήνων Τσιγγάνων της Αγίας Τριάδος να υπάρχει επάρκεια νερού.
Η εκκωφαντική σιωπή σας θέλω να ξέρετε ότι με στεναχωρεί!!!
Τα παιδιά του καταυλισμό στις 7 Σεπτεμβρίου θα πάνε και αυτά στο σχολείο και πιστέψτεμε θέλουν να πηγαίνουν καθαρά στο σχολείο τους.
Θα σας θυμίσω ακόμα ότι η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλει και το πλύσιμο των χέρια κ. λ. π.
Εκατομμύρια ευρώ σε σποτ για κορωναϊό…
Παρακαλώ φροντίστε άμεσα για την αυτονόητη παροχή νερού!!!

Σε δεύτερη φάση θα μιλήσουμε και για όλα όσα δεν κάνουν οι δήμοι… που συντηρούν τις φαβέλες της ντροπής!!!

Θα σας πω μόνο τούτο : καταυλισμός δίπλα σε συνοικισμό και σε δύο σχολεία δίχως αποχέτευση δίχως νερό δίχως ρεύμα, τα αυτονόητα αγαθά, στη δική μου συνείδηση είναι η απόλυτη καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…

Με εκτίμηση
Γεωργία Φασσου

Ο δήμαρχος απαξιώνει για μια ακόμη φορά τις εκκλήσεις μας για επάρκεια νερού.

Θα πρέπει να επισημάνω ότι ο καταυλισμός βρίσκεται δίπλα σε δύο σχολεία κι έναν συνοικισμό . Μέχρι σήμερα ουδείς έχει φροντίσει είτε για τη μετεγκατάσταση με ολοκληρωμένο σχέδιο όπως νόμιμη εργασία,  ομαλή κοινωνική ένταξη και ότι άλλο προβλέπεται…

Τα παιδιά του καταυλισμού από το νηπιαγωγείο πηγαίνουν όλα στο σχολείο φανταστείτε λοιπόν τη θέληση αυτόν των παιδιών που προσπαθούν δίχως ρεύμα, δίχως αποχέτευση, δίχως νερό.

Το εγκληματικό ατόπημα τόσο του δημάρχου Καλαμάτας, όσο και όλων των εκλεγμένων στο δήμο  υποχρεώνουν, στο πλαίσιο και του Συνταγματικού δικαιώματος κάθε έλληνα πολίτη, αφενός να  ενημερωθείτε και αφετέρου να  ζητήσω την επίλυση των προβλημάτων …  Τέλος  ζητώ την παρέμβαση σας για την περεταίρω διερεύνηση των όποιων ευθυνών…

Με εκτίμηση
Γεωργία Φάσσου

Συνταξιούχος ΑμεA – Ακτιβίστρια
(πρώην δημοσιογράφος)