Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Η “ΜΑΧΗ” ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ στην τηλεόραση BEST – Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις

H “μάχη” των εκλογών εξελίσσεται σε 4 επίπεδα, με το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο. Δείτε εσείς ζωντανά όλες τις εξελίξεις, τα αποτελέσματα και τα όσα γίνονται στην τηλεόραση BEST.

LIVE:

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ EXIT POLL

Exit Poll:

ΝΔ 32-36% ,
ΣΥΡΙΖΑ 25-29%,
ΚΙΝΑΛ 7-9%
ΚΚΕ 5-7%,
ΧΑ 5-7%,
Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) 2,5-4%,
Βαρουφάκης 2,5-4%
Ποτάμι 1-2%
Ενωση Κεντρώων 1-2%
ΑΝΕΛ 1-2%

Αυτά είναι τα ποσοστά των κομμάτων, όπως τα έδωσε το exit poll που διενήργησαν από κοινού οι MRB, Metron Analysis, Marc και Pulse.Η διαφορά των 3 ως 11 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει το exit poll, εφόσον επιβεβαιωθεί από τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, δίνει και πρόγευση για τις πολιτικές εξελίξεις.

Μουντό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ
Εντωμεταξύ, ήδη πριν την ανακοίνωση του exit poll στην Κουμουνδούρου επικρατούσε «παγωμάρα».Οι πληροφορίες από τα γραφεία της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέμνεναν τα αποτελέσματα τα οποία έδειχνα ότι δεν είναι αυτά που περίμεναν.

Η εικόνα στο στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμίζει σε τίποτε αυτές των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων και ο προβληματισμός είναιδ ιάχυτος.
Πριν από λίγο αποχώρησαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν λίγο μετά τις 8 με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σενάρια πρόωρων εκλογών

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας πολύ δύσκολα θα αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, που αναμφίβολα θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η διαφορά αγγίζει τα ιστορικά υψηλά που έχουν ποτέ καταγραφεί στις ευρωεκλογές και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον πρωθυπουργό να αποφύγει την πρόκληση. Η κυβέρνηση από απόψε το βράδυ, εφόσον τα ευρήματα του exit poll επιβεβαιωθούν και από τα επίσημα αποτελέσματα, και οριστικοποιηθεί η διαφορά, θα είναι μια απονομιμοποιημένη κυβέρνηση και θα δέχεται την κριτική ότι υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στην βούληση του εκλογικού σώματος και την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο θέλουν τον Πρωθυπουργό, που φυσικά γνώριζε από πολύ νωρίτερα το αποτέλεσμα, να σκέφτεται πλέον τις πρόωρες εκλογές, είτε για τις 23 είτε για τις 30 Ιουνίου, ως την μοναδική λύση που του προσφέρεται. Θα είναι και μια λύση ανάγκης ώστε να αποφύγει την «στρατηγικού χαρακτήρα» ήττα στις εκλογές του Οκτωβρίου.

BEST LIVE TV

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΑ ΟΣΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ EURONEWS ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ