Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ… απαντά για το μεταναστευτικό σε Π. Μαντά

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείου τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ που απαντά στον Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά, σχετικά με τα όσα επεσήμανε για το μεταναστευτικό κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο της Καλαμάτας:

“Την ακραία, λαϊκίστικη μικροπολιτική που αποθέωσε η Ν.Δ. στο προσφυγικό ως αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζει ο τοπικός βουλευτής της κ. Περικλής Μαντάς, ο οποίος δεν δείχνει να καταλαβαίνει ότι τον ξεπερνούν οι εξελίξεις. Δηλώσεις που προστίθενται στην ξενοφοβική ρητορική τοπικού δημοτικού συμβούλου του κόμματός του, αποδεικνύοντας  πως οι εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με την ακροδεξιά έχουν καταβολές με ρίζες βαθιές.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση, προσγειώθηκε στην πραγματικότητα, τόσο με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή για το προσφυγικό, όσο και με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Κουμουτσάκου που αναγνωρίζει πλέον το προφανές  πως “οι αυξημένες προσφυγικές ροές στα νησιά του Αιγαίου οφείλονται σε γεωπολιτικούς λόγους” ο κ. Μαντάς -προφανώς σε γραμμή Σαμαρά- ισχυρίζεται ότι “η Ελλάδα είχε καταστεί παγκόσμιος μαγνήτης μεταναστών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έχει τελειώσει”. Αλήθεια, μπορεί να εξηγήσει ο κ. βουλευτής γιατί τους τελευταίους τρεις μήνες, επί κυβέρνησης ΝΔ, ο πληθυσμός στους προσφυγικούς καταυλισμούς έχει τριπλασιαστεί;

Ενημερώνουμε τον κ. Μαντά πως η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον άνθρωπο, τον πρόσφυγα, πράγματα για τα οποία επαινέθηκε η Ελλάδα από όλο τον πλανήτη από το 2016 και μετά, θα συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν την Ελληνική κοινωνία σε πείσμα κάθε ακραίας, ρατσιστικής και ξενοφοβικής ρητορικής. Πρέπει να συνειδητοποιηθεί επιτέλους  από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της, ότι το προσφυγικό έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και πως, λόγω των γεωπολιτικών αιτίων που εσχάτως ανακάλυψαν, απαιτείται ολοκληρωμένο και μακροπρόθεσμο σχέδιο με σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων που φτάνουν στη χώρα αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ”