Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Η ομολογία του σκληρού Τζιχαντιστή που συνελήφθη στον Ελαιώνα – «Ήθελα να εκδικηθώ» (video)

Ομολόγησε την ένταξη του στο «Ισλαμικό Κράτος» ο 27χρονος Τζιχαντιστής που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος όχι μόνο αναγνώρισε τον εαυτό του στο βίντεο που του επέδειξαν ο έμπειροι αστυνομικοί της ΔΑΕΒ, αλλά συμπλήρωσε παράλληλα πως λόγοι αντεκδίκησης τον οδήγησαν να ενταχθεί στο ISIS και μάλιστα να πάρει μέρος σε εκτελέσεις, τουλάχιστον 4 αιχμαλώτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε στους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής πως όταν ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες μεταξύ του Στρατού του Άσαντ και του «Ισλαμικού Κράτους», ο ίδιος δεν είχε κάποια ανάμειξη, μέχρι που ο στρατός και παραστρατιωτικές οργανώσεις προσκείμενες στο καθεστώς της Συρίας, εισέβαλαν στο χωριό που ζούσε με την οικογένεια του.

 Σκληρός Τζιχαντιστής του ISIS παρίστανε τον οικογενειάρχη στον Ελαιώνα – Ανατριχιαστικό βίντεο με την δράση του

«…έκαναν κακό σε μέλη της οικογένειας μου. Μπροστά στα μάτια μου σκότωσαν συγγενείς μου ανθρώπους που αγαπούσα», φέρεται να είπε στην ομολογία του ο 27χρονος για να συμπληρώσει πως αυτό το περιστατικό ήταν καταλυτικό για τον ίδιο καθώς πήρε την μεγάλη απόφαση για εκδίκηση με αποτέλεσμα να ενταχθεί στις δυνάμεις του ISIS.

«Ήθελα να εκδικηθώ με κάθε τρόπο. Εκείνη την εποχή το 2010 μόνο την εκδίκηση είχα στο μυαλό και έτσι αποφάσισα να μπω στο «Ισλαμικό Κράτος». Δεν είμαι φανατικός Μουσουλμάνος είμαι πιστός όχι φανατικός. Στο βίντεο που μου δείχνετε είμαι εγώ μαζί με άλλους ενόπλους και οδηγούμε αιχμάλωτους, υποστηρικτές και μαχητές του καθεστώτος, σ’ ένα δωμάτιο. Παραδέχομαι πως πήρα μέρος στις εκτελέσεις τεσσάρων από αυτούς. Για τους υπόλοιπους δεν γνωρίζω την τύχη τους. Πιστεύω όμως πως είχαν την ίδια κατάληξη από τους ενόπλους που βλέπετε στο βίντεο και κυρίως από τον επικεφαλής. Τον άνθρωπο που κρατά την σημαία του Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Όπως είπε ο ίδιος στην ομολογία του, το 2018 και αφού είχε πάρει μέρος σε αρκετές μάχες, αποφάσισε να φύγει από την Συρία καθώς ήδη το «Ισλαμικό Κράτος» είχε καταρρεύσει και οι Τζιχαντιστές υποχωρούσαν ατάκτως σ’ ολόκληρη την Συριακή επικράτεια.

Τότε πήρε την απόφαση να αφήσει τα όπλα, να πάρει την σύζυγο του και τα 5 παιδιά του και να περάσει το καλοκαίρι του 2018 στην Ελλάδα, με σκοπό τελικά να βρεθεί στην Ευρώπη.

πηγή: newsit.gr