Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βάζει πλάτη

Λίγο μετά τις περιφερειακές εκλογές και ενώ ο κύριος Νίκας ήταν πλέον Περιφερειάρχης, κάποιοι αμφισβητούσαν τις ικανότητες της νέας περιφερειακής αρχής. Τότε σκεφτόμασταν και απαντούσαμε η τετραετία θα αποδείξει το κατά πόσο είναι ικανοί. Όμως αυτό το αποτέλεσμα φάνηκε πολύ πιο γρήγορα… λόγω της πανδημίας.

Είδαμε τάχιστα μια σειρά από δράσεις: O Περιφερειάρχης προμήθευσε τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τεστ ταχείας διάγνωσης covid -19 και κάνει προσπάθειες ώστε να μετατραπεί σε κέντρο αναφοράς το Παναρκαδικό νοσοκομείο, αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. O Άγγελος Χρονάς που εκτός από περιφερειακός σύμβουλος είναι και ιατρός και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτή την στιγμή, δήλωσε ότι θα προσφέρει το 50% του δώρου Πάσχα στο ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του covid 19,να σημειωθεί ότι δεν λαμβάνει μισθό ως αυτοδιοικητός. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασόπουλος καθώς και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσουκαλάς στην τεχνική συζήτηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη κατέστησαν σαφές ότι συνεχίζουν κανονικά σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες τους, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν καλούνται μόνο οι υπάλληλοι της περιφέρειας να εργασθούν κανονικά αλλά και οι αιρετοί βρίσκονται στην θέση τους.

Όπως φαίνεται η συνεργασία της περιφερειακής με την κεντρική εξουσία έχει καθοριστικό ρόλο, όσο και αν κάποιοι το κατέκριναν αυτό, ειδικότερα στην δεδομένη στιγμή. Ούτε που τολμάμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο εκάστοτε εκλεγμένος περιφερειάρχης δεν συνεργαζόταν με την κυβέρνηση  θέλοντας να κάνει βεντετισμούς, πόσο καταστροφικό θα ήταν αυτό και τι πονοκέφαλο θα προκαλούσε στον Πρωθυπουργό. Αντίθετα η Περιφερειακή αρχή συνεργάζεται άψογα και με τις κινήσεις της έχει περιορίσει στο ελάχιστο το ενδεχόμενο λάθους στην διαχείριση της κρίσης.

Τέλος  προς έκπληξη κάποιων κακεντρεχών,οι “νέοι, άπειροι και νεοσσοί »όπως τους αποκαλούσαν ,της παράταξης Νίκα αποδείχτηκαν έμπειροι και κάτι παραπάνω από ικανοί σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Συγχαρητήρια σε όλους!!!