Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Η Φιλαρμονική της Καλαμάτας με έργο σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση στο Βόλο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας έδωσε συναυλία στο Βόλο, κατόπιν προσκλήσεως της «Μαγνήτων Κιβωτού» και των συνεργαζομένων με αυτήν φορέων. Μάλιστα, η Φιλαρμονική παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το ορχηστρικό έργο «Ο θρίαμβος των Αργοναυτών», που συνέθεσε ο Robert Sheldon, Αμερικανός συνθέτης, το 1997.

Το πρόγραμμα που ερμήνευσε με επιτυχία η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας ήταν αφιερωμένο στην θάλασσα, με 4 ενότητες: «θάλασσα και μοναξιά», «θάλασσα και ξενιτιά», «θάλασσα και έρωτας» και «θάλασσα και μάνα». Σολίστ της συναυλίας ήταν η μονωδός και μουσικολόγος Γιώτα Δημητροπούλου και ο Δημήτρης Χαρλέπας, μουσικός και τραγουδιστής της Φιλαρμονικής, ενώ αφηγητής ο Γιάννης Πλεμμένος, πανεπιστημιακός – εθνομουσικολόγος και ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών.
«Ο θρίαμβος των Αργοναυτών» και συνολικά το πρόγραμμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των φιλομούσων του Βόλου.
Η συναυλία δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουνίου 2018, παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, του Aρχηγού και του Α΄ Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους κοινού. Τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας διηύθυνε ο αρχιμουσικός Κώστας Νικολέας και τη συνόδευσαν στο Βόλο η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη, καθώς και τα μέλη του ΔΣ της Φιλαρμονικής Γιάννης Θεοφιλόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος και Μαριάννα Ψηλάκη, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας.