Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Θετικά γνωμοδότησε το ΠΕΣΥ για τη Μελέτη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Μετά από μια πολύωρη συζήτηση που είχε και πολλές ενδιαφέρουσες επισημάνσεις σε πολιτικό και… ιστορικό (για την πορεία του έργου) επίπεδο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε θετικά στη ΜΠΕ για τον δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Χωρίς να μπει σε λογικές διαχωριστικών γραμμών ή αποκλεισμού των παρατηρήσεων που κατατέθηκαν – μην παραβλεφθεί πως ήδη δύο Δ.Σ. τα ένα δεν γνωμοδότησε και το άλλο γνωμοδότησε αρνητικά – το ΠΕΣΥ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων του έργου, υπό την έννοια του να γίνει ο δρόμος.

Η Περιφερειακή αρχή με την προσέγγιση που έκανε ο Στάθης Αναστασόπουλος (ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ήταν ο βασικός εισηγητής) αλλά και την κατεύθυνση που έδωσε με την τοποθέτησή του και τις προσθήκες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα κατέθεσε στην κατάληξη μια πρόταση συναινετικού περιεχομένου που κάλυψε τα «προαπαιτούμενα» της όλης συζήτησης και στην οποία φυσικά είχε να προσθέσει αρκετά και ο Γιώργος Δέδες (Επικεφαλής των «Νέων Δρόμων») ως πρώην Γ.Γ. του αρμοδίου Υπουργείου και ένας άνθρωπος που χειρίστηκε αρκετά το έργο αυτό.

Στη θετική απόφαση που ήταν σχεδόν… ομόφωνη περιελήφθησαν δύο βασικές παρατηρήσεις μια έχει να κάνει με το να φθάνει ο δρόμος στην Καλαμάτα με τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά (ειδικά η αρχή του δρόμου στην βάση της προτεινόμενης ΜΠΕ δεν ικανοποιεί όπως έχει αναλυτικά παρουσιαστεί) και η άλλη να ληφθεί η μέριμνα για να μην ακυρωθεί η γραμμή του τρένου και η σιδηροδρομική σύνδεση.