Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Θρίλερ… με πλοίο που μεταφέρει ύποπτα σε ασθένειες ζώα -Στην Καλαμάτα η τροφοδοσία (video)

Ένα… θρίλερ εξελίχτηκε ανοιχτά της Μεσογείου και αυτό είχε να κάνει με την κατάσταση που κλήθηκαν οι υπηρεσίες να διαχειριστούν με ένα πλοίο που μετέφερε ύποπτα σε ασθένειες ζώα. ΤΟ… καμπανάκι χτύπησε στην Καλαμάτα όπου το πλοίο βρήκε αγκυροβόλιο για να υπάρξει η απαραίτητη τροφοδοσία, με όλα τα μέτρα να λαμβάνονται.

Σύμφωνα με το ΔΤ της ΠΕ Μεσσηνίας, το πλοίο προσέγγισε σήμερα στο λιμάνι της Καλαμάτας το οποίο μετεφέρε 1700 βοοειδή, με σκοπό τον ανεφοδιασμό του σε ζωοτροφές και τρόφιμα για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι υπηρεσία Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας είχαν, από χθες, ενημερωθεί εγγράφως από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίβλεψη της τήρησης των μέτρων βιοασφάλειας κατά την παραλαβή των εφοδίων. Πράγματι η αρμόδια υπηρεσία Κτηνιατρικής της ΠΕ Μεσσηνίας, επέβλεψε το γεγονός, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος επισκέφθηκε μαζί με το Λιμενάρχη Καλαμάτας Νικόλαο Γιαννουλάτο, το λιμάνι και επιθεώρησε τη διαδικασία φόρτωσης ζωοτροφών και τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση. Συγκεκριμένα, θα φορτωθούν περίπου 57 τόνοι ζωοτροφών  καθώς και νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα για το προσωπικό του πλοίου.  Τέλος, μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά των  προϊόντων, θα γίνει απολύμανση στα μέσα μεταφοράς – λάντζες- , υπό την επίβλεψη της Κτηνιατρικής υπηρεσίας.