Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Καλαματιανοί πρώτευσαν στους ιππικούς αγώνες των Special Olympics

Το Δημαρχείο της Καλαμάτας επισκέφθηκαν  και συναντήθηκαν με τον. Π. Νίκα ο Γιάννης Κατσόγιαννης, που κατέκτησε 1η και 2η θέση και ο Ανέστης Μαραντίδης, που ήλθε 2ος και 3ος, σε πανελλήνιους ιππικούς αγώνες, στο πλαίσιο των Special Olympics.

Αυτά τα δύο παιδιά της Καλαμάτας ασκούνται δωρεάν στη θεραπευτική ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, υπό την επίβλεψη του Νίκου Δρούγα και της παιδοψυχιάτρου Στεφανίας Σπυροπούλου – Ξηρογιάννη, ετοιμάζονται δε για τους παγκόσμιους αγώνες, που θα διεξαχθούν το 2019 στη Σαουδική Αραβία.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους δύο νέους αθλητές, τους επιβλέποντες την προπόνηση στο πλαίσιο του ανωτέρω αθλητικού σωματείου, καθώς και τους γονείς και εθελοντές, που υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Αναφέρθηκε δε στις πρωτοβουλίες του Δήμου Καλαμάτας για την υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως:
• η συνεργασία με την προσπάθεια του «Κήπου της Λυσούς», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά μαθαίνουν να καλλιεργούν τη γη και διαθέτουν τα προϊόντα τους στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, χωρίς κόστος για τη θέση πώλησης που καταλαμβάνουν
• η παροχή ενός μικρού λεωφορείου, το οποίο προήλθε από δωρεά και βρίσκεται σε διαδικασία εκτελωνισμού με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας, για τη μετακίνηση των παιδιών αυτών και
• η δημιουργία ενός «στρατηγείου» για τα ΑμεΑ, στο Ανατολικό Κέντρο, σε δημοτικό κτήριο εμβαδού 300 τετρ. μέτρων, που θα υποστηρίζει κυρίως την επαγγελματική τους ένταξη. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει έμπρακτα τις αθλητικές προσπάθειες αυτών των νέων Καλαματιανών, με βασική παράμετρο τη θεραπευτική ιππασία.