Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Καλημέρα και… σε καλή μεριά, κύριοι και κυρίες της ΝΔ στη Μεσσηνία

του Θέμη Ι. Κανελλόπουλου

Που να το πρωτοπιάσεις το θέμα με τη ΝΔ στη Μεσσηνία. Πάντως, όπου και να το πιάσεις βρίσκεις ένα… έλλειμμα, όχι στα πρόσωπα – πάει στο καλό αυτό επιλογές γαρ – αλλά στην πολιτική αδυναμία ανάδειξης θεμάτων, προώθησης λύσεων και απαντήσεων. Ένα κυβερνών κόμμα που σε κεντρικό επίπεδο παρουσιάζει αντανακλαστικά ταχύτητας… φωτός στις επικρίσεις από τα στελέχη της αντιπολίτευσης για να δίνονται απαντήσεις, σε τοπικό επίπεδο είναι… εν υπνώσει.

Αυτό από τη μια, γιατί από την άλλη ένας κομματικός μηχανισμός χάνεται σε προσωπικούς διαγκωνισμούς… φιγούρας και εντυπώσεων για το ποιος θα κόψει την καλύτερη πίτα, ποιος θα έχει την καλύτερη φωτογραφία και ποιος θα προβάλλει καλύτερα το δικό του «κατόπιν ενεργειών» του. Που μόλις, το… κατόπιν ενεργειών του δεν πιάνει όπως θα ήθελε και τα ακούει από την πλευρά των θιγομένων, χρεώνει τους άλλους για τα όσα ο ίδιος – θέλησε να πει – πως έκανε!

Έτσι έχει καταντήσει το κόμμα να σύρετε πίσω από τις προσωπικές αναφορές, αντί να σύρετε μπροστά στις λύσεις των απαιτήσεων της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών. Τι έκαναν για το λάδι; Τι για το δρόμο; Τι για άλλα θέματα τοπικά; Από πού να το πιάσει κανείς… Έλλειψη συντονισμού, έλλειψη αποτελεσματικής διεκδίκησης, πολύ από εντυπώσεις και λίγη ουσία. Κι έτσι, χαμένοι στη… μετάφραση έχεις και την οργάνωση – (την ποια) – που δεν παίρνει θέση για τίποτε από τα παραπάνω για τα ζητήματα του τόπου!

Το θέμα, βέβαια, πέρα από αυτό που ακουμπά στα πρόσωπα είναι πολύ πιο σοβαρό. Δεν έχει αυτή η κατάσταση αναπτύξει έναν μηχανισμό αυτοπροστασίας στα πρόσωπα της όταν δέχονται επιθέσεις. Βρε παιδιά, ποιος από όλους εσάς μίλησε στις τόσες και τόσες άδικες επιθέσεις που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς; Στέλεχος, Υποψήφιος, Πολιτευτής, Συνδικαλιστής, Πρόεδρος, Παράγοντας, Βουλευτής, παλαμοκροτητής; Σε πόσες περιπτώσεις θα μπορούσατε να είχατε πάρει θέση, ε; Πότε αυτή η οργάνωση, αυτά τα στελέχη προστάτεψαν το ένα το άλλο; Με το… πριόνι στο χέρι ο ένας για τον άλλο, ακόμη και στον Αρχηγό;

Και τώρα βγαίνει ο Τατούλης και για να υψώσει το καταβαραθρωμένο πολιτικό του ανάστημα πετάει μέσα στη… τούρλα του Περιφερειακού κάτι για τον κοριό φθάνοντας να υποστηρίζει την εμπλοκή του Πρωθυπουργού, για να χάσει τις εκλογές. Καλά άσε το αστείο του πράγματος που σε λίγο θα υποστήριξε ότι και… εξωγήινοι συνέβαλαν στο να χάσει αυτό ο πολιτικός «γίγαντας» τις εκλογές. Όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες της ΝΔ πάλι ανύπαρκτοι;

Ανεβάστε καμία φωτογραφία στο Fb για να επιβεβαιωθείτε. Καλημέρα και… σε καλή μεριά.