Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

“Καλημέρα σας κύριε Περιφερειάρχα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας είμαι…”

Βασιλόπουλε αν ήμουν στην θέση σου ένα πράγμα θα έκανα! Θα ξεπατίκωνα τις συνεντεύξεις  του Παναγιώτη Νίκα, ότι είχε πει την προηγούμενη τετραετία, θα έφτιαχνα ένα ωραίο ντοσιέ και θα πήγαινα επίσκεψη στην Τρίπολη!

«Καλημέρα σας κύριε Περιφερειάρχα ο Δήμαρχος Καλαμάτας είμαι και διεκδικώ αυτά…  Νομίζω ότι αποτελούν δίκαια αιτήματα του Δήμου μου, είναι διαχρονικά ζητούμενα  τα έργα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε και πάμε να τα υλοποιήσουμε! Δυστυχώς ο τέως  περιφερειάρχης είχε προηγούμενα με την πόλη μου, αλλά εσείς δεν φαντάζομαι ότι διακατέχεστε από παρόμοια συναισθήματα…»

Και ας τον Νίκα να πέσει ξερός! Να σε κοιτάζει σαν μεθυσμένος! Έτσι γίνεται η πολιτική Δήμαρχε Βασιλόπουλε! Τι φοβάσαι μην πει ο κόσμος ότι αυτό που διεκδικείς είναι έργο Νίκα; Ακόμη και εσύ έργο Νίκα είσαι! Πως να το κάνουμε, δώδεκα χρονιά Δήμαρχος της πόλης μας ήταν ο σημερινός περιφερειάρχης με τα καλά του, με τα στραβά του αλλά εν τελεί με πρόσημο θετικό!

Ναι, Θα βάλεις και ‘σύ την δίκη σου σφραγίδα  αυτή την τετραετία, αλλά ως μοναδικός γνώστης της αυτοδιοίκησης και των εξελίξεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ένα σου λέω! Κόψε τα πολλά ταξίδια στην Αθήνα και αύξησε τις στάσεις σου στην Τρίπολη! Η Περιφέρεια είναι η Κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση…

Να στο πω αλλιώς να το καταλάβεις! Οι Υπουργοί που επισκέπτεσαι και καταθέτεις  αιτήματα, με το που φεύγεις παίρνουν τηλέφωνο τον Νίκα για να δουν αν και πως θα μπορέσουν να τα υλοποιήσουν!

Έχει λοιπόν πολύ ενδιαφέρον αυτή η τετραετία! Διότι έχουμε Περιφερειάρχη τον πρώην Δήμαρχο Καλαμάτας και Δήμαρχο αυτόν που ανέδειξε ο Νίκας.

Ενισχυτικό των όσων προανέφερα ήταν τα όσα είπε ο Μπένος! Παρακολούθησα με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις απόψεις προτάσεις του Σταύρου Μπένου όπως διατυπώθηκαν στην Ελευθερία και τον Γ. Σινάπη! Φαντάζομαι να τις διάβασε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, αν βρήκε χρόνο και να κατάλαβε ότι ο άνθρωπος όχι μόνο έχει όραμα αλλά εξηγεί ότι με τον Νίκα είχε κοινούς στόχους. Οι οποίοι όπως ξεκαθαρίζει και σήμερα είναι εφικτοί και προϋποθέτουν συνεργασία Περιφέρειας- Δήμου!

Έπινα καφέ στο Δασαρχείο Και οι άνθρωποι τα έχουν χάσει. Ξεκίνησε ο Δήμος Πύλου Νέστορος να ρίχνει στουρνάρια και να φτιάχνει τους αγροτικούς δρόμους! Και πέσανε τηλέφωνα να πάνε να κατασχέσουν τα μηχανήματα γιατί έκοβε χώμα από δημόσιους χώρους!

Από ιδιωτικούς έπαιρναν χώμα οι άνθρωποι αλλά οι Δασάρχες τρελάθηκαν με το μένος κατά Καρβέλα! Προσεχώς ονόματα διότι ουδέ κρυπτόν από τον ήλιο!

Στα δημόσια πράγματα που διαφεντεύονται από ανθρώπους  «είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς ένα έργο χωρίς να κάνει κανένα λάθος, αλλά δύσκολο είναι κι αν ακόμα φτιάξει κάτι αλάθητο να μην πέσει σε άδικο Κριτή!»

Ξεκινώ με τη ρήση του Σωκράτη για να σας δώσω το απόφθεγμα που με χαρακτηρίζει Επειδή κρίνουμε τους πάντες θα κριθούμε και εμείς,  όποτε στόχος είναι ποτέ μην αδικήσουμε τα αποτελέσματα μιας έστω μικρής πλην όμως ανθρώπινης προσπάθειας! Αρκεί αυτή να χει γίνει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον πίστη και ηθική!

Ο Επίτροπος